Verslag: “40 jaar Star Wars merchandise” expositie in Hoorn

Van 19 november 2016 tot en met 29 oktober 2017 is er in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn een expositie in het teken van 40 jaar Star Wars merchandise.

StarWarsAwakens’ forum stamgast Marko reisde af naar Noord-Holland om een kijkje te gaan nemen. Was het de moeite waard? Wat is er allemaal te zien? Hieronder zijn verslag!

Bij binnenkomst in het museum kom je (na een Millennium Falcon gang te zijn doorgegaan) eerst in een ruimte met de gehele vintage action figures collectie in een chique vitrine (helaas niet in verpakking, maar daardoor wel beter te zien). Onder elk figuurtje ligt wel een zogenaamde mini vintage card.

De diverse bijbehorende vehicles tref je op ander plekken aan in diorama’s. Rechts in deze ruimte vind je ook de Millennium Falcon opstelling die niet geheel screen accurate is maar toch een glimlach op het gezicht tovert.

De volgende ruimte bevat een kinderkamer uit de jaren 80 met een verscheidenheid aan merchandise en een aantal vitrines met speelgoed. Er zijn veel moderne actiefiguren tentoongesteld, die je zodoende in het echt ziet en wellicht helpt om je verlanglijstje te updaten. Deze figuren zijn nog relatief goed verkrijgbaar en niet voor de prijzen die voor vintage worden gevraagd.
Verder is er forse vitrine met allerhande Star Wars boeken door de jaren heen, waar een aantal vergeten exemplaren tussen staan (zoals de Han Solo boeken van de overleden Brian Daley), maar het overzicht is verre van volledig.
Er is een kleine ruimte gereserveerd voor de Star Wars video games, waarschijnlijk tot teleurstelling van een aantal lezers, omdat hier ook veel meer mee te doen was geweest.

Naast dit alles zie je diverse prullaria…ehhh…interessante merchandise waarvan in ieder geval een schitterend schaakbord noemenswaardig is, daar dit alleen voor echte fans is weg gelegd. (noot van de redactie: Marko heeft deze zelf in zijn bezit)
Tenslotte is de rest van het museum echt een leuke tijdsreis waarvoor je geen DeLorean nodig hebt!

Meer weten? Op de site van het museum vind je meer informatie!

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!