Echo Base Charity Con Logo

The Mandalorian komt naar Echo Base Con

Het Star Wars evenement van de Benelux vindt plaats op 27 mei in Amsterdam-Noord

Internationale allure op de zesde editie van Echo Base Charity Con, hét Star Wars-evenement van de Benelux! Acteurs Brendan Wayne (The Mandalorian en The Book of Boba Fett) en Dermot Crowley (Return of the Jedi, Luther) zijn op 27 mei te gast op Echo Base Charity Con in Pathé Amsterdam Noord, dat op die dag wordt omgetoverd tot een waar walhalla voor Star-Wars-liefhebbers van alle leeftijden.

De Amerikaanse acteur Brendan Wayne (kleinzoon van de legendarische westernlegende John Wayne) is vanaf 1 maart te zien op Disney+ in het derde seizoen van de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian. Hierin speelt hij samen met Pedro Pascal en stuntman Lateef Crowder opnieuw de rol van het titelpersonage, de Mandalorian Din Djarin. Wayne is voor het eerst aanwezig op een evenement buiten de Verenigde Staten.

De Ierse acteur Dermot Crowley is naast zijn rol als generaal Crix Madine in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi waarschijnlijk het meest bekend als DSU Martin Schenk, de baas van Luther (Idris Elba) in de veelgeprezen gelijknamige serie. Crowley speelt deze rol opnieuw in de speelfilm Luther: The Fallen Sun, die vanaf 10 maart te zien is op Netflix. Crowley is voor het eerst sinds 2002 weer in Nederland te gast op een conventie.

Eerder maakte Echo Base Con al bekend dat de Australische actrice Bonnie Piesse uit Attack of the Clones, Revenge of the Sith en de recente Disney+-serie Obi-Wan Kenobi aanwezig is op Echo Base Charity Con.

Crowley, Wayne en Piesse zijn op de Star Wars-conventie aanwezig om handtekeningen uit te delen, op de foto te gaan met fans en deel te nemen aan panels.

Naast een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) en een veiling met unieke Star Wars-stukken ten behoeve van Make-A-Wish Nederland, zijn er ook vele Star Wars-cosplayers aanwezig en rijden bekende robots zoals R2-D2 rond. Tijdens de panels die gedurende de dag plaatsvinden kom je meer te weten over het maken van de films en tv-series en van de mensen die eraan hebben meegewerkt.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, samen Star Wars-spellen spelen, een Star Wars LEGO-bouwwerk maken of geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Het maakt Echo Base Charity Con tot een fantastisch evenement voor de hele familie.

Informatie

Dagkaarten kosten €22,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €12,50 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwassene.

www.echobasecon.nl

Over Stichting Echo Base

Stichting Echo Base houdt zich bezig met het organiseren van Star Wars-conventies onder de naam Echo Base Charity Con met als doelstelling geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, zoals KWF Kankerbestrijding, Unicef en Stichting KiKa. De opbrengst van de 2023-editie zal worden gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Meer informatie over Echo Base Charity Con vind je op echobasecon.nl.

Over Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen met meer dan 400 vrijwilligers hun allerliefste wens te laten uitkomen. Zo zorgen we ervoor dat het verhaal van een kind niet eindigt met een diagnose en dat het leven van een ernstig ziek kind niet gaat over ziek zijn alleen. Meer informatie over Make-A-Wish Nederland vind je op makeawishnederland.org.

Over Pathé Amsterdam Noord

Pathé Amsterdam-Noord telt in totaal 12 zalen en 2500 stoelen. De in november 2019 geopende en daarmee nog gloednieuwe bioscoop is direct gelegen aan de A10, S116 en metrostation Noord en daarmee goed bereikbaar voor bezoekers. De zalen van Pathé Amsterdam-Noord zijn voor de ultieme filmervaring voorzien van de meest moderne bioscooptechniek zoals optimaal geluid met Dolby Atmos, de beste beeldkwaliteit met RGB-laserprojectie en een extra dimensie aan de filmervaring met 3D. Daarnaast is er een satellietverbinding voor live uitzendingen, zoals voetbalfinales, EK-wedstrijden of televisie-ontknopingen. In het gebouw bevindt zich ook een De Beren restaurant, Sir Winston, Boules & Bites Bar en een Glowgolf Hollywood café om te genieten van een hapje en een drankje, vooraf of na afloop van het bezoek.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!