Amsterdam Comic Con

StarWarsAwakens.nl goes Amsterdam Comic Con!

Zoals op de foto hierboven te zien is: vandaag waren enkele leden van de StarWarsAwakens crew (van links naar rechts: ikzelf, Ramon, Wesley) aanwezig op de eerste editie van de Amsterdam Comic Con. Hoe was het? Hieronder in het kort mijn mening…

In Engeland is Showmasters (de organisatie) al vele jaren een begrip. Ze weten steeds te verbazen met grote namen, in het verleden zijn bijvoorbeeld o.a. Burt Reynolds, John Hurt en Stan Lee te gast geweest op hun Londense evenement. Voor nederlandse begrippen was de line-up die men nu had gewoon goed: Ian McDiarmid (The Emperor in Star Wars), Sean Astin (Samwise Gamgee uit Lord of the Rings) en de zevende Doctor Who incarnatie Sylvester McCoy doen het uitstekend bij de fans. De entree (voor € 15 kon je vanaf 11 uur naar binnen en voor € 10 meer al vanaf 9 uur) is vrij standaard en de keuze voor de locatie (de RAI) kan ik ook goed begrijpen.

Je zou zeggen: prima con toch? Ik ga de con niet neersabelen, maar er zijn zeker punten die de aandacht verdienen. Allereerst is alles in één hal te doen. Het zou wat ruimer mogen en het was jammer dat je alles vrij snel gezien hebt. Dutch Comic Con schat ik op zeker het dubbele qua vierkante meters in en FACTS is het 3 á 4 voudige. Er zijn, vergeleken met bijvoorbeeld FACTS, ook minder handelaren en degene die er waren hadden veelal hetzelfde meegenomen: T-shirts en Funko Pops. Maar eerlijk is eerlijk: de organisatie is niet verantwoordelijk voor wat de dealers aanbieden. Het bijzondere spul en beelden ontbraken dus op dit evenement.

Op internet wordt er nu geklaagd dat de wachtrijen op de foodcourt bij de diverse stands lang waren. Correct, maar er waren ook wel héél veel bezoekers vandaag. Gewoon zorgen dat je je eigen drank meeneemt, dit scheelt de nodige ergernis. Wat ik persoonlijk het meest jammere vond heeft betrekking op de Q&A’s/panels. Allereerst: deze vonden op twee plekken plaats. De ene was een met schotten afgesloten hoek en de andere was in een niet afgesloten hoek bij diverse stands… met ‘rumoer’ op de achtergrond dus. Verder was het tamelijk bizar dat er voor twee praatjes € 10 bijbetaald diende te worden (o.a. die van Astin en McCoy). Ter vergelijking: op FACTS, DCC en Star Wars Celebration is dit allemaal inbegrepen bij je ticket! Mijn laatste kritiekpunt is het feit dat men diverse écht goede acteurs uitnodigt (waarvoor een DIKKE pluim) maar er vervolgens zo weinig mee doet! Waarom geen panel met Ian McDiarmid waarin hij verhalen over zijn lange carrière vertelt? Of een Q&A met Jonathan Quan uit The Goonies en Indiana Jones? Dát zijn naar mijn mening gemiste kansen. Wellicht kan de organisatie hier iets mee?

De Dutch Garrison vertelde op de Cosplay Stage over wat het inhoudt om lid van hen te worden.

In ieder geval zijn de volgende twee edities al bekend! Pak je agenda en noteer maar: 5 en 6 augustus 2017 is er weer een Amsterdam Comic Con…en 6 maanden eerder, op 25 en 26 februari vindt de eerste Rotterdam Comic Con plaats in de Ahoy! Tel daar de diverse edities die van de Dutch Comic Con (die van een andere organisatie is) nog gaan plaatsvinden bij op en het moge duidelijk zijn dat Nederland na vele jaren van ‘conventiedroogte’ nu volop keuze heeft. Is dit een goed teken? Of is het overkill?

Nog even terugkomend op vandaag: persoonlijk heb ik genoten van de leuke tijd met de crew en de vele bekenden die ik ben tegengekomen. Mijn oude buurman (!) wint wat mij betreft de prijs voor beste cosplayer (zie foto hieronder) als Breaking Bad’s Heisenberg (een extreem strak zittend masker!). Op naar de volgende keer!

IMG_0480

Tot slot zie je op deze pagina enkele foto’s die Ramon heeft gemaakt. Vooral veel Rey’s… die ook te bewonderen is op ons (nieuwe) visitekaartje!

Card

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!