Star Wars Celebration

Star Wars dag: Celebration voorspellingen

Wat verwachten wij van Celebration dit jaar?

Hoewel 4 mei in Nederland in eerste instantie altijd Dodenherdenking zal blijven, is het natuurlijk ook May the 4th en dus Star Wars Day. Dit jaar blikken we vooruit naar Star Wars Celebration en delen de nieuwe redactieleden in navolging van de anderen vorig jaar morgen wat Star Wars voor hen betekent.

Star Wars Celebration, het grootste Star Wars evenement ter wereld zal eind deze maand aanvangen in Anaheim, Californië. Vanaf 26 mei zullen Star Wars fans wereldwijd getrakteerd worden op nieuwe onthullingen, aankondigingen en beelden van Star Wars producties waar momenteel aan wordt gewerkt. Ik heb persoonlijk de kans gehad om tweemaal een Celebration bij te wonen en zou elke fan die ook maar enigszins open staat voor conventies aanraden om dat ook een keer te doen. Vorige week bespraken we in de Star Wars Podcast nog de verschillende Star Wars-gerelateerde conventies in de Benelux en wat onze persoonlijke ervaringen hiermee zijn:

Wat verwachten we van Star Wars Celebration dit jaar?

Bas

Wat een maand voor Star Wars-fans. May the Fourth be with you, de twintigste verjaardag van Attack of the Clones, de vijfenveertigste van de franchise zelf. De launch van Obi-Wan Kenobi op Disney +. Het is een kleine greep in wat de maand gaat brengen. Uiteraard is er zelfs ook nog een Celebration in aantocht! Want eind deze maand zal in Anaheim het grootste Star Wars evenement van het jaar plaats gaan vinden! Met panels over Lucasfilm, lopende projecten, aankondigingen en het vieren van de door ons zo geliefde franchise, is het de belangrijkste plek voor de serie waar we zo van houden.

Hoewel ik persoonlijk een beetje raar opkeek toen ik zag er dat er geen één panel gepland is rondom Lucasfilm Games (terwijl er momenteel maar liefst acht aangekondigde Star Wars games in ontwikkeling zijn), verwacht ik toch dat er tijdens Celebration iets op het gebied van gaming gaat gebeuren. Een aankondiging voor Star Wars: Jedi 2 (de opvolger van Jedi: Fallen Order) bijvoorbeeld met de eerste beelden van het spel. Dat Star Wars Hunters aanwezig is, is duidelijk. De gratis game voor mobiele apparaten en de Nintendo Switch is in enkele landen al speelbaar, maar een echte release heeft de game niet gehad. Gooi maar even een datum onze kant op jongens!

Uiteraard verwacht ik de eerste beelden van Andor (al is het ergens heel vreemd om een trailer te brengen van een Star Wars serie in de week dat Obi-Wan ook live gaat) en verwacht ik ook onthullingen rondom The Mandalorian en de nieuwe animatieserie Tales of the Jedi. Maar de grootste verwachting; gaan we iets van een volgende film horen? Is Rogue Squadron nog steeds in ontwikkeling? Krijgen we een teaser zoals Rogue One die ooit kreeg met de opening crawl van A New Hope? Of zijn er toch andere projecten waar we nog niet van weten? Want daar kijk ik het meeste naar uit. Celebration is een viering. Het zit letterlijk in de titel. Na een lange tijd van afwezigheid door de omstandigheden in de wereld, zijn we voor het eerst allemaal weer terug. Terug bij onze geliefde franchise. En we zijn allen hongerig voor iets nieuws. Kondig even een nieuwe film aan, Lucasfilm…

Sherwin

De 27e is de dag waar ik het meeste naar uitkijk en dit komt niet omdat dan het startpunt is van Obi Wan Kenobi serie. Het is ook de dag waar de meeste merchandise panels zijn en hier verwacht ik heel veel van. Naast dat ik LEGO verzamel, ben ik ook veel bezig met de Black Series van Hasbro en op beide fronten verwacht ik het nodige.

LEGO: ik hoop en ik verwacht dat de zomer wave getoond gaat worden. Omdat het twintig jaar geleden is dat Attack of the Clones uit kwam verwacht ik veel nieuwe en mooie sets hiervan. Voornamelijk de Slave 1 van Jango Fett zou een mooie toevoeging zijn. Deze is één keer uitgebracht in 2002 en het wordt hoog tijd dat deze een mooie update krijgt. Daarnaast hoop ik en verwacht ik dat voor het eerst een minifiguur van een Kaminoan uitkomt. Zij waren een van de belangrijkste aspecten van Attack of the Clones en met het nieuwe  seizoen van The Bad Batch verwacht ik dat deze eindelijk in LEGO zla verschijnen. Om nog een wild gerucht erin te gooien: ik verwacht ook iets met de Petranaki Arena op Geonosis te zien. Het kan een kleine set zijn met een van de beesten of eentje op UCS-schaal. Neem dit uiteraard wel met een korreltje zout, want zolang er nog niks bekend wordt gemaakt zijn het geruchten.

Hasbro Black Series: Voor de Black Series is het nog onbekend in welke richting er gedacht kan worden. Uiteraard verwacht ik iets van Attack of the Clones te zien. Ik hoop op (en eigenlijk verwacht ik dat ook) een B2 Super Battle Droid op 6 inch schaal. Helaas verwacht ik dat het dan een zogeheten deluxe versie wordt, waardoor verzamelaars die graag een leger willen hebben diep in de buidel moeten graaien.

Er gaan ook figuren worden gepresenteerd die verpakt worden met de oude blauwe kaart. Ik hoop stiekem op veel karakters uit Episode II zoals een Zam Wesell, Dex Jettster en misschien wel een Battle Droid met het hoofd van C-3PO erop.

Ramon

Ik verwacht een grote Celebration, groter dan we de afgelopen keren gewend zijn. Niet alleen stond het evenement oorspronkelijk in 2020 (alweer twee jaar geleden!) gepland, we hebben in de tussentijd weinig nieuwe aankondigingen gehad. De Investor Day van dat jaar onthulde een hoop nieuwe projecten, maar van bijvoorbeeld Rangers of the New Republic weten we dat de plannen zijn gewijzigd. Afgelopen jaar op Disney+ Day was het muisstil op het gebied van Star Wars. Het is nu medio 2022 en met een Star Wars film die nog steeds op de planning staat voor eind 2023 (op basis van de laatste releasedata die Disney op 25 februari dit jaar vrijgaf) kan het niet anders dan dat Lucasfilm nu zal gaan knallen met wat concretere informatie over wat we van Star Wars kunnen verwachten in zowel 2022 als 2023.

Het volgende zijn in mijn ogen realistische verwachtingen:

En dit is waar ik persoonlijk op hoop:

  • Een film en/of serie die zich in de Old Republic afspeelt. Animatieserie is wat mij betreft ook goed, maar live-action heeft de voorkeur.
  • Een vervolg op Solo: A Star Wars Story, al denk ik niet dat we die ooit nog gaan zien.
  • Een film gebaseerd op Palpatine vóór de prequels. De origin-story van hem en Plageuis The Wise.
  • Gameplaybeelden van de Knight of the Old Republic Remake die volgend jaar verschijnt.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie eigen verwachtingen. Deel ze in de Star Wars community van de Benelux!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!