Star Wars Celebration Anaheim 2022

Star Wars Celebration Recap: de hoogtepunten

Nieuwe beelden en onvergetelijke momenten

We hebben er dankzij een pandemie dit keer wat langer op moeten wachten dan gehoopt, maar de afgelopen dagen kon het eindelijk weer: Star Wars Celebration, ditmaal voor de tweede keer in Anaheim Californië.

Hoewel de stad door het grootste Star Wars evenement ter wereld in 2015 al eens eerder werd gebruikt als locatie, is dit vanuit Disney’s perspectief een logische keus. Aan de overkant van het conventiegebouw staat immers Disneyland, met een van de twee locaties waar je op dit moment Galaxy’s Edge kunt bezoeken.

Star Wars fans wereldwijd stonden klaar om op Celebration nieuwe aankondigingen en beelden te zien van hun favoriete franchise. Hoewel de filmliefhebbers nog even zullen moeten wachten op concrete informatie over Star Wars’ volgende filmproductie werden de fans op hun wenken bediend. Overigens liet Kathleen Kennedy wel weten dat we eind 2023 de Star Wars film van Taika Waititi mogen verwachten.

Gezellige drukte op Star Wars Awakens

Binnen onze Star Wars community was het de afgelopen dagen ook gezellig druk terwijl men samen live naar de panels of verslaggevers keek om te bespeuren of er meer nieuws bekend is. Wil je ook meedoen met de Star Wars community van de Benelux? Ga dan nu naar StarWars.community!

Star Wars Celebration – Donderdag

20:00 – 21:30 Lucasfilm’s Studio Showcase
22:00 – 23:00 Attack of the Chords: The Music of Episode II with David W. Collins
22:00 – 23:00 Lucasfilm Publishing: Stories From a Galaxy Far, Far Away
22:30 – 23:30 Ian McDiarmid: An Audience with The Emperor
23:30 – 01:00 Star Wars Collectibles Update with Lucasfilm’s Brian Merten
00:00 – 01:00 The High Republic: For Light and Life

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van de panels van donderdag.

Alle ogen waren gericht op het Lucasfilm Studio Showcase panel. Hier zou Star Wars beelden van aankomende series tonen, met wellicht enkele nieuwe aankondigingen.

We kregen een trailer van Andor, de spy thriller die vanaf 31 augustus op Disney+ is te zien. Aanwezigen in de zaal konden een teaser trailer van het derde seizoen van The Mandalorian zien en er werd ook een nieuwe serie aangekondigd die de naam Skeleton Crew draagt. Deze serie (waarin Jude Law ook een rol speelt) draait om een groep kinderen die de weg zijn kwijtgeraakt en een avontuur beleven. In 2023 wordt de serie op Disney+ verwacht.

Voor liefhebbers van de High Republic werden er nieuwe boeken aangekondigd voor fase twee van dit tijdperk. Deze speelt zich 150 jaar vóór fase 1 af, wat betekent dat er een nieuw instappunt is ontstaan voor mensen die aan dit tijdperk willen beginnen.

De overige panels waren leuk om te zien vanwege de interviews met bv. Ian McDiarmid, een panel over collectibles en eentje over de muziek van Attack of the Clones.

Star Wars Celebration – Vrijdag

20:00 – 21:00 Light & Magic
21:30 – 22:30 The Summer of LEGO Star Wars
21:30 – 22:30 Lucasfilm Publishing: Behind the Page
23:00 – 00:00 Star Wars: Attack of the Clones 20th Anniversary Celebration
23:00 – 00:00 Star Wars Merchandise Sneak Peek- Disney Parks & ShopDisney
00:30 – 01:30 Go beyond the spires in Virtual Reality: Making of ILMxLAB’s Tales from the Galaxy’s Edge
00:30 – 01:30 Hasbro Star Wars Panel
01:00 – 02:00 From a Galaxy Far, Far Away to a Disney Park Near You
02:00 – 03:00 35 Years of Star Tours Adventures with D23
02:00 – 03:00 Let’s Play Star Wars! – A Galaxy of Tabletop Games
03:30 – 04:30 Behind the Audiobook: Making an Audio Original Star Wars Adventure [PRH Audio]

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van de panels van vrijdag.

Vrijdag was een dag met een aantal interessante panels waaronder aankondigingen van een aantal nieuwe LEGO sets (BD-1 uit Star Wars Jedi: Fallen Order!), een sneak peek van nieuwe Star Wars merchandise (waaronder de droid die Leia heeft in Obi-Wan Kenobi en meer lightsabers die verkrijgbaar zullen worden in Galaxy’s Edge), nieuwe Hasbro figuren en updates over enkele lopende Star Wars bordspellen. Ik kan persoonlijk niet wachten om met vrienden vanaf 19 juni aan de slag te gaan met de uitbreiding van Outer Rim.

Tot slot waren er in de loop van de dag enkele interessante interviews met gasten zoals Deborah Chow (regisseur van Obi-Wan Kenobi), Jon Favreau en Dave Filoni, Hayden Christensen en Ewan McGregor en anderen. De filmpjes staan op het officiële Star Wars YouTube-kanaal en zijn eveneens te vinden in onze uitgebreide samenvatting van de vrijdag.

Star Wars Celebration – Zaterdag

20:00 – 21:00 Mando+ : A Conversation with Jon Favreau & Dave Filoni
22:00 – 23:00 Behind the Scenes of The Mandalorian & The Book of Boba Fett
22:00 – 23:00 Star Wars Cosplay Competition
22:00 – 23:00 Star Wars: Hunters – Welcome to the Greatest Show in the Galaxy
23:30 – 00:30 Tales of the Jedi
01:00 – 02:00 Doug Chiang: Designing THE MANDALORIAN
01:30 – 02:30 Marvel Star Wars Comics
02:30 – 03:30 I am C-3PO with Anthony Daniels
03:00 – 04:00 Del Rey: Behind-the-Scenes

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van de panels van zaterdag.

Zaterdag was voor mij persoonlijk de interessantste dag met o.a. panels over The Mandalorian, de nieuwe animatieserie Tales of the Jedi, de game Star Wars Hunters en een panel over de Marvel Star Wars comics. Gelukkig kregen we zelfs enkele verrassingen!

Het Mando+ panel bracht de mensen achter The Mandalorian op het podium, waarbij ook nog wat aandacht uitging naar de stuntmannen die samen met Pedro Pascal het titulaire personage vorm en inhoud geven. Ik vond het persoonlijk heel tof dat men dit deed, omdat je niet vaak ziet dat de stuntmensen de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarnaast verschenen ook o.a. Carl Weathers (Greef Karga) en Katee Sackhoff (Bo-Katan) nog op het podium, maar de grootste verrassing was toen Rosario Dawson (Ahsoka) verscheen. Dawson had immers donderdag middels een videoboodschap laten weten dat ze helaas niet op Celebration kon zijn omdat ze het druk heeft met de opnames van Ahsoka.

Kort nadat Dawson het podium betrad reed er een real-life Chopper uit Star Wars Rebels achter haar aan. Er werd bevestigd dat Chopper te zien zal zijn in de serie Ahsoka, wat in tegenstelling tot wat velen denken niet eens het live-action debuut wordt voor de eigenzinnige droid. Hij was immers al in een cameo-rol in Rogue One te bewonderen in 2016.

Star Wars Rebels personages worden naar live-action gebracht

Hierna werd Natasha Liu Bordizzo onder groot applaus op het podium geroepen en werd er officieel bevestigd dat zij de rol van Sabine Wren zal gaan spelen in Ahsoka. Ze gaf aan dat ze al een jaar wist dat ze Sabine mocht gaan vertolken in live-action. En voor iedereen die het einde van Star Wars Rebels heeft gezien is het logisch dat Sabine naast Ahsoka zelf te zien zal zijn in de serie die samen met The Mandalorian en The Book of Boba Fett deel uitmaakt van de ‘Mandoverse’.

Voor de aanwezigen in de zaal bleef het daar niet bij, want er werden zelfs enkele eerste beelden vertoond van de Ahsoka-serie. Daarin zag men een live-action Hera Syndulla, wat veel gejuich teweegbracht in de zaal. Het was een geweldige start voor de zaterdag!

Hoewel ik me enorm had verheugd op de Marvel Star Wars comics panel bleek de aankondiging van een Yoda mini-serie en een comic die om Star Wars: Visions draait de enige hoogtepunten, naast wat coole artwork die werd getoond.

Tales of the Jedi onthuld

Het andere hoogtepunt van de zaterdag was de onthulling van Tales of the Jedi, een reeks verhalen over verschillende Jedi in het prequel-tijdperk, waarvan we nu al weten dat maar liefst drie van de zes afleveringen over Ahsoka Tano zullen gaan. Het is een serie van geanimeerde shorts in een vergelijkbare stijl als die van The Clone Wars. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, want Tales of the Jedi verschijnt later dit jaar op Disney+. Lees het uitgebreidere nieuwsbericht hier of lees rustig onze uitgebreide samenvattingen van alle panels die op zaterdag voorbijkwamen.

Star Wars Celebration – Zondag

20:00 – 21:00 Star Wars: The Bad Batch Season 2
21:30 – 22:30 A Look Back at Star Wars: Visions
22:00 – 23:00 Wonderful World of Wookiees
22:00 – 00:00 Star Wars: The Clone Wars “The Siege of Mandalore” Screening
23:00 – 00:00 Behind the Scenes – The Creatures of Return of the Jedi
00:30 – 01:30 Celebration Anaheim Closing Ceremony

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van de panels van zondag.

De hoogtepunten van de zondag waren ongetwijfeld de trailer voor The Bad Batch (seizoen 2 verschijnt later dit jaar), het nieuws dat de Star Wars anime-serie Visions een vervolg krijgt in het voorjaar van 2023 en dat de volgende Star Wars Celebration na jaren eindelijk weer naar Europa komt! In het Paasweekend zal het grootste internationale Star Wars evenement plaatsvinden in het Excel Exhibition Centre in Londen. Een aantal crewleden van Star Wars Awakens en de voltallige crew van de Star Wars Podcast gaan proberen om erbij te zijn. Gaan jullie ook? 😉

Dit was het dan weer wat betreft Star Wars Celebration Anaheim 2022! Lees onze uitgebreide samenvattingen van de zondagpanels hier terug en zorg ervoor dat je meedoet met de Star Wars community van de Benelux via StarWars.community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!