Star Wars Celebration 2022 Donderdag

Star Wars Celebration Anaheim – Donderdag

De eerste dag van Star Wars Celebration Anaheim 2022 is aangebroken! We zien vandaag tussen 20:00 uur ’s avonds en 01:00 uur ’s nachts de opening van het evenement met een Studio Showcase van Lucasfilm, David W. Collins neemt ons mee in de wereld van de muziek van Attack of the Clones. We leren over aanstaande boeken en collectables en de Emperor himself, Ian McDiarmid, betreed het podium om het publiek een uur lang te vermaken. Naar welke panels kijk jij vandaag het meeste uit?

Het schema voor vandaag:

Het openingspanel wordt niet gestreamd. De rest van de dag heeft een enkele doorlopende live stream die hier te volgen is:

 

Lucasfilm’s Studio Showcase
20:00 – 21:30

Panelbeschrijving:
Star Wars Celebration returns, launching with a must-see showcase that will kick the weekend’s festivities into hyperdrive. Lucasfilm’s current crop of live-action filmmakers will be joined by special guests to discuss the many Star Wars adventures coming soon, including Obi-Wan Kenobi, Andor, and The Mandalorian.


Star Wars Celebration werd geopend met het panel waar Lucasfilm verschillende aanstaande projecten toonde.
Hayden Christensen en Ewan McGregor kwamen het podium op en vertelde het een en ander over hun ervaring met de Obi-Wan Kenobi serie die morgen van start gaat op Disney+.

Daarna betrad Diego Luna het podium om over Andor te praten. Andor speelt zich 5 jaar voor Rogue One af en het eerste seizoen van 12 afleveringen zal een periode van een jaar overbruggen. Tegen het einde van 2022 beginnen ze met de opnames van nog 12 afleveringen. Andor zal vanaf 31 augustus 2022 te zien zijn op Disney+. Daarnaast werd ook de eerste teaser trailer en de poster voor Andor getoond. De trailer, en een beschrijving, vind je in dit nieuwsbericht.

Andor Poster

Daarna maakte we een uitstapje naar een ander universum. Warwick Davis betrad het podium om te praten over Willow. De fantasy serie die een vervolg is op de gelijknamige film die door Lucasfilm in 1988 werd uitgebracht. Ook voor Willow kregen we een eerste trailer te zien. Willow is vanaf 30 november te zien op Disney+.

Vervolgens kwamen Jon Favreau en Davi Filoni het podium op voor een update over Ahsoka. De serie met Rosario Dawson in de hoofdrol als het gelijknamige personage zal volgend jaar op Disney+ te zien zijn. De opnames zijn bezig en zal in de loop van 2023 op Disney+ te zien zijn.

Ook gaven Jon en Dave een update over het derde seizoen van The Mandalorian. Katee Sackhoff komt terug als Bo-Katan, en ook Carl Weathers zien we terug als Greef Karga. Din Djarin en Bo-Katan gaan in dit seizoen richting Mandalore. Het derde seizoen van The Mandalorian is vanaf februari 2023 te zien op Disney+.

The Mandalorian Season 3 Poster

Daarna kwam de onlangs aangekondigde Disney+ serie Skeleton Crew, van Jon Watts en Christopher Ford aan bod. Dit is de eerste keer dat de echte naam van de serie onthuld werd, hiervoor werd hij aangeduid als Grammar Rodeo. Star Wars: Skeleton Crew, draait om een groep kinderen maar is niet enkel voor een jonger publiek bedoeld. Naast, tot dusver onbekende, kindacteurs zal ook Jude Law een hoofdrol vertolken. De serie gaat binnenkort in productie en verschijnt in 2023 op Disney+.
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de serie in dit nieuwsbericht.

Als afsluiter betrad Harrison Ford het podium voor een klein update over Indiana Jones 5. We kregen een prachtige foto van Harrison in de rol van Indy. En de bevestiging dat we de film in juni 2023 kunnen verwachten.

Indiana Jones 5

Los van al dit nieuws was ook meestercomponist John Williams aanwezig, en niet in zijn eentje, hij had een orkest bij zich en samen speelden ze, tussen de onderwerpen door, live wat muziek uit de verschillende series.

 

Attack of the Chords: The Music of Episode II with David W. Collins
22:00 – 23:00

Panelbeschrijving:
Come celebrate the music of Star Wars: Episode II – Attack of the Clones as host David W. Collins explores the musical connections between the story and characters, breaking down both new and classic themes.


Sound Designer David W. Collins heeft ter eren van het 20 jarig bestaan van Attack of the Clones de muziek van de film onder de loep genomen en het publiek een masterclass in muziek en sound design gegeven. David weet dankzij zijn jarenlange ervaring altijd mooi te vertellen over de technieken die gebruikt worden in de ontwikkeling van geluid en muziek. En hij weet nuances in geluid uit te lichten waardoor iets dat in eerste instantie simpelweg muziek lijkt ineens een veel diepere betekenis krijgt. Een hoogtepuntje in zijn verhaal was bijvoorbeeld hoe Leia de toonhoogte, en Luke het tempo in het Across the Stars stuk is!

David W. Collins
Foto met dank aan @chelseybcoombs

 

Lucasfilm Publishing: Stories From a Galaxy Far, Far Away
22:00 – 23:00

Panelbeschrijving:
From adult novels to kids comics, from the time of the High Republic to the rise of the First Order, this is the place to dive deeper into the stories from a galaxy far, far away. Featuring details on new and upcoming titles from Disney Lucasfilm Press, Del Rey, Dark Horse, and more! Including all-new announcements and reveals from a galaxy far, far away! Moderated by Lucasfilm’s Michael Siglain.


In het eerste Publishing panel van deze Celebration kwam er van alles voorbij. Auteur E.K. Johnston vertelde het een en ander over haar, recent afgeronde, Padmé Amidala trilogie, Kiersten White sprak kort over haar aanstaande young adult boek Star Wars: Padawan, er werd artwork van Jake Partok getoond uit de aanstaande korte verhalen anthologie Stories of Jedi and Sith.

Stories of Jedi and Sith art
Foto met dank aan @laughing_place.

Er werd cover art voor de nieuwe Dark Horse comic Hyperspace Stories getoond, alsook een sneak peak op een paar pagina’s. Auteur Cavan Scott vertelde kort wat over zijn Dark Horse comic Tales for the Rancor Pit, waarin we monsterjager Ty Yorrick uit The High Republic: The Monster of Temple Peak terug gaan zien.

De cover van The High Republic: Starlight Stories werd getoond. Dit is een verzamelbundel van korte The High Republic verhalen die eerder in Star Wars Insider magazine gepubliceerd werden.

Ook werd The High Republic: Chronicles of the Jedi: An Illustrated Guide to the Galaxy’s Golden Age aangekondigd. Een boek dat door Insight Editions gepubliceerd zal worden en werd geschreven door Cole horton. Het is een zogenoemd ”in universe” boek dat een blik werpt op de Jedi uit het High Republic tijdperk.

Star Wars Publishing Cover Art
Foto met dank aan @laughing_place.

Ook kwam er nog een teaser voor nog meer toekomstig werk. E.K. Johnston en Cavan Scott werken aan “super geheime projecten” waar onderstaande afbeeldingen mee te maken hebben. Wat deze verhalen gaan zijn, of het boeken of comics zijn, etc laten ze niet weten, daar zullen we nog langer op moeten wachten. Zeker is wel dat we zeker niet bang hoeven te zijn dat er een droge periode wat boeken en comics aan komt!

Super Secret Projects
Foto met dank aan @laughing_place.

 

Ian McDiarmid: An Audience with The Emperor
22:30 – 23:30

Panelbeschrijving:
“I am all the Sith.” Join Ian McDiarmid, who portrayed Chancellor and then Emperor Palpatine in all three trilogies of the Skywalker saga, for a discussion that is sure to reveal rare insights and behind-the-scenes stories from the celebrated actor who provided some of the most resonant, bone-chilling performances in all of the Star Wars saga.


Zoals te verwachten werd Ian McDiarmid in de gelegenheid gebracht om enkele ervaringen te delen over het maken van de Star Wars films waarin hij uiteraard als Sheev Palpatine te zien was. Het gesprek bracht een hoop verhalen, bijvoorbeeld over hoe McDiarmid per ongeluk Samuel Jackson (Mace Windu) sloeg tijdens het repeteren of over hoe George Lucas en hij het niet altijd eens waren over de make-up van de Emperor.

Bij de publieksvragen kwam o.a. nog ter sprake dat McDiarmid heeft vernomen dat sommige mensen het raar vonden dat Palpatine terugkeerde in The Rise of Skywalker. Maar omdat Palpatine de toegang heeft tot de nieuwste technologieën zou het niet vergezocht zijn. Ook was McDiarmid blij dat hij angstaanjagende gele ogen had en dat als hij een andere personage zou kunnen spelen in Star Wars hij waarschijnlijk voor Babu Frik zou kiezen. En zijn favoriete tekst als Palpatine is “I love democracy”, vanwege de hypocrisie ervan.

In het gesprek en vragenrondje werd er dus veel gekletst over alles en niets, zoals we gewend zijn op dergelijke panels. Hij ontkende overigens dat we Palpatine kunnen verwachten in Obi-Wan Kenobi, maar gelukkig voor ons hoeven we niet lang te wachten om erachter te komen of de Emperor ons aan een lijntje houdt…

 

Star Wars Collectibles Update with Lucasfilm’s Brian Merten
23:30 – 01:00

Panelbeschrijving:
The things we collect and bring into our lives really do show our affinity for the story we love. Come celebrate with us and find out what’s happening first hand with your favorite Star Wars collectibles. We’ll chat about Prop Replicas, statues and more, probably with a surprise or two along the way.


Het Collectibles panel omvatte min of meer alles dat onder de noemer ‘collectible’ valt. Van Sideshow, tot Regal Robot.

We begonnen met Sideshow Collectibles die een Darth Vader Permium Format figure, een Darth Vader Mythos statue en een Darth Vader Bust ontworpen door Jesse Hernandez toonde. Alsook een fine art print.

Sideshow Darth Vader Mythos Statue
Foto met dank aan @ImpHolocron

EFX Collectibles toonde collectibles uit het eerste seizoen van The Mandalorian, De helmen van Din en The Armorer, en de lightsabers van Luke en Ahsoka. Allen zijn vanaf juni dit jaar te krijgen. Ook gaven ze een Mandalorian helm weg!

Ahsoka Tano Lightsabers
Foto met dank aan @ImpHolocron

Kotobukiya liet een ARTFX+ White Armor Boba Fett Celebration exclusive zien, gevolgd door een Book of Boba Fettt Boba Fett met verwijdenbaarde helm. En ARTFX+ Bad Batch figuren. Ze kondigden ook ARTFX+ Book of Boba Fett Boba Fett en Krrsantan, en Clone Wars Darth Maul en Cad Bane aan.

ARTFX+ Bad Batch figuren
Foto met dank aan @ImpHolocron

Diamond Select en Gentle Giant toonde Jumbo conceptversies van Darth Vader en Luke Skywalker. Ook 1:6 bustes van Cobb Want (met en zonder helm) en Ahsoka van het epiloog uit Rebels werden getoond en zijn vanaf december te koop.

Concept Luke Skywalker Jumbo Figure
Foto met dank aan @ImpHolocron

Bandai Namco toonde een 1:12 series Boba Fett die in de herfst verschijnt, en een 1:4 Grogu. Ook toonde ze de esxclusieve R2-D2 Tomagotchi.

1:4 Grogu
Foto met dank aan @ImpHolocron

Regal Robot lanceerde de Archive Collection. Deze serie bestaat uit replica’s van concept maquettes die oorspronkelijk voor de film gemaakt zijn. Max Rebo is de eerste collectible die beschikbaar komt, gevolgd door Bib Fortuna, concept ontwerpen van de Tauntaun en een Weequay Marquette. Ook toonde ze een 1:1 Tusken Raider buste en een Gaffi Stick. Ook lieten ze de Separation Collection en Parts of the Galaxy deurmagneten series zien. En als laatste kwamen hun muurdecoratiestukken, zoals de Mythosaur– en Mudhorn schedels en de handdoekhanger voorbij.

MAx Rebo Concept Maquette Replica
Foto met dank aan @ImpHolocron

Voor een compleet overzicht van foto’s van alle getoonde collectibles kun je onder anderen in deze twitter thread terecht.

The High Republic: For Light and Life
00:00 – 01:00

Panelbeschrijving:
Centuries before the Skywalker saga there was The High Republic! Join moderator and Star Wars: The High Republic Show host Krystina Arielle, along with luminous authors Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott, and Charles Soule, along with Lucasfilm’s James Waugh and Michael Siglain, for an in-depth conversation about the golden age of the Jedi. Including all-new announcements and reveals from Phase II: Quest of the Jedi!


Tijdens het High Republic panel waren alle Phase 1 auteurs – Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott en Charles Soule – op het podium aanwezig, vergezeld door James Waugh (SVP Franchise Content & Strategy), Michael Siglain (Creative Director, Publishing) en stage host Krystina Arielle.

The High Republic Crew
Foto met dank aan @starwars

Met zijn allen keken ze terug op het ontstaan van The High Republic, hoe ze aan de eerste fase gewerkt hebben en hoe belangrijk The High Republic voor ze is.

Kristin Baver en Marc Thompson schoven aan en de cover, ontworpen door Grant Griffin, voor The Art of the High Republic, geschreven door Baver, werd onthuld. Ook werden er een aantal interne pagina’s getoond met conceptwerken voor personages als Marchion Ro en Yoda.

Vervolgens doken we in de tweede fase van The High Republic: Quest of the Jedi. Er werd duidelijk gemaakt dat het, omdat het zich 150 jaar eerder afspeelt, een nieuw opstappunt is, je hoeft de boeken en comics uit de eerste fase niet gelezen te hebben om aan deze nieuwe fase te beginnen.

Er werd artwork getoond voor nieuwe personages en droids die we gaan leren kennen. De ’pathfinders’ worden geïntroduceerd, een groep waarin Jedi en de Republic samenwerken om onbekende delen van het sterrenstelsel te ontdekken. Ook leren we over het ’communications team’ dat een netwerk van communicatie boeien in het sterrenstelsel onderhoudt zodat de verschillende planeten en reizigers met elkaar kunnen blijven communiceren. En uiteraard komen er nog een aantal nieuwe Jedi en andere personages voorbij.

Daarna gaan we door naar cover onthullingen van Convergence, van Zoraida Córdova, Quest of the Hidden City, van George Mann, The High Republic Adventures: The Nameless Terror, door George Mann met artwork van Eduardo Mello en Ornella Savarese en The High Republic #1 van Marvel.

Ook worden er nog niet eerder aangekondigde projecten onthuld. De boeken Cataclysm van Lydia Kang, Quest for Planet X van Tessa Gratton en Path of Vengeance van Cavan Scott welke in de lente van 2023 gaan verschijnen. Ook krijgen we een nieuw audio drama genaamd The Battle of Jedha, geschreven door George Mann, welke zoals eerdere audio drama’s later ook als script boek zal verschijnen. Ook krijgen we een Marvel comic mini serie genaamd The High Republic: The Blade.

The High Republic Phase 2 Covers
Foto met dank aan @youtini_us
Overig
20:00 – 01:00

Tussen alle panels door heeft het team van Star Wars Celebration Live op het podium ook enkele interessante interviews gehouden met belangrijke kopstukken binnen LucasFilm. Deze interviews zijn allen in de stream te kijken bovenaan deze pagina, maar ze zijn ook als losse video’s vrijgegeven.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!