Echo Base Charity Con
Echo Base Charity Con

Echo Base Charity Con 2023 aangekondigd

Kaartverkoop zesde editie van het Star Wars-evenement nu gestart

Stichting Echo Base kondigt met trots de zesde editie aan van hét Star Wars-evenement in de Benelux. Op zaterdag 27 mei 2023 wordt Pathé Amsterdam Noord omgetoverd tot een waar walhalla voor Star Wars-liefhebbers van alle leeftijden. De netto-opbrengst wordt gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.echobasecon.nl.

Echo Base Charity Con

Echo Base Charity Con: de Star Wars conventie van Nederland

Naast een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) en een veiling met unieke Star Wars-stukken ten behoeve van Make-A-Wish Nederland, zijn er ook vele Star Wars-cosplayers aanwezig en rijden bekende robots zoals R2-D2 rond. Tijdens de panels die gedurende de dag plaatsvinden kom je meer te weten over het maken van de films en tv-series van de mensen die eraan hebben meegewerkt.

Verschillende acteurs uit de Star Wars-films en series zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen, mee op de foto te gaan en te vertellen over hun ervaringen tijdens de panels. Zo zal de Australische actrice Bonnie Piesse uit Attack of the Clones, Revenge of the Sith en recent de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi haar opwachting maken in Pathé Amsterdam Noord.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, samen Star Wars-spellen spelen, een Star Wars LEGO-bouwwerk maken of geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Het maakt Echo Base Charity Con tot een evenement voor de hele familie.

Cadeautip: tot 1 januari 2023 tickets met 20% korting

Voor de snelle beslissers zijn de dagkaarten tot en met 31 december met 20% korting te koop via www.echobasecon.nl. Dagkaarten kosten dan €17,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €10,00 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwassene.

Over Stichting Echo Base
Stichting Echo Base houdt zich bezig met het organiseren van Star Wars-conventies onder de naam Echo Base Charity Con met als doelstelling geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, zoals KWF Kankerbestrijding, Unicef en Stichting KiKa. De opbrengst van de 2023-editie zal worden gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Meer informatie over Echo Base Charity Con vind je op echobasecon.nl.

Over Make-A-Wish Nederland
Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen met meer dan 400 vrijwilligers hun allerliefste wens te laten uitkomen. Zo zorgen we ervoor dat het verhaal van een kind niet eindigt met een diagnose en dat het leven van een ernstig ziek kind niet gaat over ziek zijn alleen. Meer informatie over Make-A-Wish Nederland vind je op makeawishnederland.org.

Over Pathé Amsterdam Noord
Pathé Amsterdam-Noord telt in totaal 12 zalen en 2500 stoelen. De in november 2019 geopende en daarmee nog gloednieuwe bioscoop is direct gelegen aan de A10, S116 en metrostation Noord en daarmee goed bereikbaar voor bezoekers. De zalen van Pathé Amsterdam-Noord zijn voor de ultieme filmervaring voorzien van de meest moderne bioscooptechniek zoals optimaal geluid met Dolby Atmos, de beste beeldkwaliteit met RGB-laserprojectie en een extra dimensie aan de filmervaring met 3D. Daarnaast is er een satellietverbinding voor live uitzendingen, zoals voetbalfinales, EK-wedstrijden of televisie-ontknopingen. In het gebouw bevindt zich ook een De Beren restaurant, Sir Winston, Boules & Bites Bar en een Glowgolf Hollywood café om te genieten van een hapje en een drankje, vooraf of na afloop van het bezoek.
Komende maanden zal Stichting Echo Base meer speciale Star Wars-gasten bekend maken die aanwezig zullen op Echo Base Charity Con 2023.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!