Star Wars Awakens verwachtingen voor Star Wars in 2017

Inmiddels is het nieuwe jaar ingeluid. Iedereen en zijn kat heeft Rogue One gezien, velen zelfs meerdere keren. Maar een nieuw jaar betekent ook nieuwe dingen om naar uit te kijken. Hoog tijd om aan de nerds van Star Wars Awakens te vragen naar hun verwachtingen voor Star Wars in 2017!

Ramon

Het jaar 2017 wordt een belangrijke voor Star Wars. Natuurlijk komt er een nieuwe film uit (dit zal de komende jaren nog wel het geval zijn). Het directe vervolg op de sagafilm die nog maar kort in ons geheugen staat gegrift. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik naar VIII het meest uitkijk. En heus niet alleen omdat ik verwacht dat Rey een Kenobi is! (Ja, ik denk het echt.) Echter verwacht ik niet veel over de film te horen tot het tijd is voor Celebration medio april. Tegen die tijd is Disney ons wel een titel en (teaser) trailer schuldig denk je niet? Zeker als je bedenkt dat we de titel en eerste teaser trailer voor The Force Awakens al ruim een jaar (november 2014) vóór de première van die film (december 2015) te zien kregen, lijkt me dit een zekerheidje.

Verder verwacht ik dat ons nog meer moois te wachten staat. Naast dat de Han Solo filmtitel (simpelweg Han Solo: A Star Wars Story) en de filmreleasedatum (vrijdag 14 december 2018 in de VS) worden onthuld, krijgen we een korte teaser voor de volgende Anthology film die voor 2020 gepland staat. En die zou zomaar eens níet over Boba Fett kunnen gaan…

Star Wars Visceral
Screenshot van de aankomende game van Visceral

De nieuwe game van Visceral wordt dit jaar op de E3 vrijwel volledig uit de doeken gedaan met een titel, releaseperiode (Holiday 2018) en een speelbare versie. Daarnaast gaat Respawn ook eindelijk gameplaybeelden laten zien van hun project (geen speelbare versie; release 2019). Om nog even bij games te blijven hangen: Battlefront 2 eind dit jaar gaat nog steeds lang niet zo compleet aanvoelen als de oorspronkelijke Battlefront 2, althans zonder season pass dan. Die blijft nog steeds €49,99 en wederom worden de pre-orderbonussen en bonussen voor de Deluxe Edition absoluut waardeloos. Wel gaan we de singleplayercampagne (die maximaal 6-8 uren zal duren) online coöperatief door kunnen spelen.

Voor wat betreft de site wil ik mijn verwachtingen in dit bericht beknopt houden. Ik verwacht wederom een succesvol jaar: meerdere crewmeetings en een eerste communitymeeting (op een conventie), onze eerste live-interviews en hopelijk een interessante reportage over de galapremière van VIII op dinsdag 12 december. Verder blijven we onze volgers natuurlijk op de hoogte houden en vermaken met het laatste nieuws en onze artikelen.

Dennis

2017. Het jaar van vooral Episode VIII, maar daarnaast van zoveel andere Star Wars dingen!
Waar kijk ik het meest naar uit? En wat hoop/wens ik? Ik ga het puntsgewijs samenvatten.

Uitkijken doe ik naar:
– Episode VIII
– De nieuwe LEGO sets (Quadjumper en Rathtar Escape in juni, Episode VIII sets in het najaar)
– Imperial Assault (ook dit jaar zullen er weer uitbreidingen gaan verschijnen van dit bordspel)
– De nieuwe naslagwerken (The Art of VIII, Visual Dictionary)
– De diverse conventies (ook dit jaar ga je ons weer tegenkomen in onze welbekende SWA shirts terwijl we visitekaartjes uitdelen!)

Hoop/wens:
– Een Star Wars scoop die door grote sites wordt opgepikt (iets wat ik al kan wegstrepen aangezien op 9 januari de scoop van de TIE Bomber door sites als MakingStarWars.net, Screenrant, SWNN en zelfs HoundsTooth werd opgepikt!).
– Nieuwe interviews afnemen, waarvan een (maar meer mag) met een hoofdpersonage. (ik ben momenteel dichtbij…de betreffende persoon heeft me persoonlijk laten weten dat het in orde is, maar Lucasfilm moet nog goedkeuring geven. Wordt mogelijk vervolgd)
– StarWarsAwakens.nl (en ook StarWarsInterviews.com) nóg verder laten groeien. Meer volgers, meer lezers, meer acties, vaker in de media… Goede kwaliteit artikelen en berichten (en veel LEGO scoops) bieden aan al onze lezers zodat ze niet verder hoeven te kijken!
– Met de heren van SWA in december op de rode loper tijdens de galapremiere van Episode VIII. (Suit up!)

Roel

Thrawn ligt in april in de winkels

Waar kijk ik naar uit in 2017? Episode VIII natuurlijk, maar dat is een veel te makkelijk antwoord. Hoewel ik zeker naar het tweede deel in de sequel trilogie uit kijk, en dan voornamelijk naar de verhaallijnen van Luke en Rey.
Iets anders waar ik erg naar uitkijk is Thrawn, het nieuwe boek van Timothy Zahn. Ik heb Thrawn altijd een interessant personage gevonden en ik was dolblij toen ik hoorde dat hij niet alleen zijn debuut ging maken in Rebels, maar ook dat zijn bedenker een nieuw boek ging schrijven over dit tactische genie.

En verder kijk ik erg uit naar de Hasbo Black Series 6” lijn. Naast boeken verzamel ik niet heel veel meer, maar de Black Series 6” lijn heeft in de afgelopen jaren wel een speciaal plaatsje in mijn hart gekregen. Ik ben geen completist wat actiefiguren betreft en koop alleen de figuren die er goed uitzien en mij persoonlijk aanspreken. Waar ik in eerste instantie verwacht had dat het bij één of twee figuren zou blijven, moet ik nu regelmatig weer opzoek naar ruimte om nieuwe aanwinsten uit te stallen. Ja uitstallen, zonder doos!

Maar de verzameling is nooit compleet, TFA C-3PO, de Shoretrooper, Sabine en Hera mogen dit jaar mijn verzameling komen versterken. En ik blijf de bekende kanalen in de gaten houden voor nieuwe aankondigingen dit jaar. Welke personages gaat Hasbro nog toevoegen aan de lijn? Thrawn? Chopper? Een standaard Phase II Clone Trooper? Mara Jade? Ik hoop het…

Dit zijn slechts een paar dingen waar ik naar uitkijk, er staan nog meer dingen op het lijstje van dingen waar ik niet op kan wachten. En ik weet zeker dat er dit jaar nog een hoop nieuwe dingen bij zullen komen.

Calvin

Uiteraard kijk ik net als de rest ook uit naar Episode VIII, maar dat is natuurlijk een véél te makkelijk antwoord. Waar kijk ik dan nog meer naar uit? Als eerst is er natuurlijk Star Tours: The Adventures Continue in Disneyland Parijs. Ik was een gigantisch fan van de originele Star Tours die vorig jaar helaas z’n deuren moest sluiten, maar toch ben ik optimistisch als ik kijk naar deze nieuwe versie. Ik heb het al eens kunnen ervaren in Tokyo Disneyland, waar ik niet echt onder de indruk was. Maar laten we eerlijk zijn, de charme van het origineel haalt het natuurlijk nooit. Verwacht in ieder geval een recensie van de attractie wanneer ik de kans krijg er heen te gaan!

Als tweede de Star Wars games. 2016 was daarin uitermate teleurstellend, in de zin van dat er geen enkele interessante nieuwe Star Wars game uitgekomen is. De Battlefront Expansions zijn ook niet genoeg. Ik wil een nieuwe en gave Star Wars game! Ik houd dus echt mijn hart vast en hoop dat EA het niet gaat verpesten (waar ze overigens zeker talent voor hebben). Tot slot hoop ik dat DICE geleerd heeft van de fouten in de eerste Battlefront en ons dit keer een meer diepgaande, volwaardige multiplayer shooter brengt waar ik me langer mee kan vermaken.

Bas

Battlefront, de game diens vervolg menig SWA-editors hartje sneller doet kloppen

De vraag waar ik op het gebied van Star Wars het meeste naar uitkijk in 2017 is natuurlijk zo beantwoord. Natuurlijk is het Star Wars Episode VIII. Logisch, hoe groot Star Wars ook is, in mijn hart blijven de films het belangrijkste. Maar, dit is een heel veilig antwoord. Een voor te hand liggend antwoord, zo je wil. En waarschijnlijk een antwoord dat haast iedereen gaat geven. Daarom besloot ik om niet zozeer te kijken naar waar ik het meeste naar uit kijk, maar naar hetgeen wat daar achter zit.

Wat is het op één na belangrijkste? De release van Star Wars Battlefront 2! Het eerste deel speel ik nog steeds dagelijks en ik haal er gigantisch veel plezier uit. De visuals, de geluiden, de gameplay, heerlijk! De belofte dat het volgende deel groter en beter gaat worden en een heuse singleplayer campaign zal bevatten, zorgt er nu al voor dat er genoeg ruimte op de harde schijf van mijn Xbox One gereserveerd is. Ja, Battlefront 2 gaat voor mij de game van 2017 worden. En waarschijnlijk ook van 2018 (of doorbreekt Amy Hennig eindelijk de stilte?).

Wesley

Als degene die de rest van de crew deze vraag stelt, zou je van mij een duidelijk antwoord verwachten… Maar dat is er niet. Comics (Aphra! Maul!), boeken (Empire’s End! Thrawn!), Rebels (Maul én Thrawn!), Battlefront 2, Episode VIII… Het liefste heb ik het allemaal per direct op mijn netvlies. Het afgelopen jaar was echter mijn favoriete onderdeel van Star Wars niet één bepaald verhaal. Het leukste waren de trailers, en de hype en speculatie die daarmee samenhangen. Voor 2017 zal dat dan ook niet anders zijn. Kom maar op met die Episode VIII titel en trailer op Star Wars Celebration! Alvast een beetje speculatie om de toon te zetten: Rey’s ouders zijn mensen waar we nog nooit van gehoord hebben. Belangrijker is waaróm ze op Jakku is.

Wat persoonlijke ambities betreft is het natuurlijk de bedoeling om het succesverhaal van Star Wars Awakens voort te zetten. We gaan alles op alles zetten om zowel de kwaliteit als de kwantiteit nog verder op te schroeven!
Ook wordt 2017 het jaar van mijn zijproject Hound’s Tooth. Net als SWA zal die site verbeteren in kwaliteit, kwantiteit, en lezersaantal. Nog spannender: Er wordt aan gewerkt om in 2017 via Hound’s Tooth een eigen Star Wars trivia podcast te lanceren! Details daarover wanneer ze beschikbaar zijn.

2016 was een prachtjaar in bijna alle opzichten, en 2017 lijkt daar alleen maar overheen te kunnen gaan. Nu, in het 40ste jaar na de release van de originele film, is de beste tijd ooit om een Star Wars fan te zijn. 2017, may the Force be with you!

We willen natuurlijk ook weten waar jullie naar uitkijken. Wat verwacht je van Episode VIII? Is er een boek waar je niet op kan wachten? Of gaat Lucasfilm ons nog verrassen met hele nieuwe aankondigingen? Laat het ons weten!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!