Star Wars-achtige films om de zomer mee door te komen

De afgelopen 41 jaar is Star Wars een enorm invloedrijke film geweest die vele filmmakers heeft geïnspireerd. Daar waar sommigen met geheel unieke films kwamen zijn er ook de nodige ‘Star Wars kopieën geweest’ die soms best vermakelijk bleken te zijn! Films uit deze categorie kopieerden niet zozeer het verhaal maar er waren wel typische Star Wars elementen te bespeuren.

Nu over twee dagen Solo: A Star Wars Story in de bioscoop gaat verschijnen en we daarna 17 maanden moeten wachten op een nieuwe Star Wars film presenteer ik alvast twee van mijn eigen guilty pleasures die in het hierboven geschetste plaatje vallen, films om de zomer mee door te komen!

Hunter Prey (2010)

Allereerst Hunter Prey, een lowbudgetfilm ($ 425.000) gemaakt door Sandy Collora, de regisseur die in 2003 opzien baarde met zijn uitstekende short Batman: Dead End.

De plot van Hunter Prey: een groep commandos (die wel wat weghebben van Mandalorians) crasht terwijl ze een gevangene vervoeren op een (op Tatooine lijkende) planeet.  De gevangene ontsnapt en in het daarop volgende kat-en-muis spel is de vraag: wie is de jager en wie is de prooi?

Ondanks het lage budget ziet de film er bijzonder fraai uit; de landschappen (Mexico) zien er buitengewoon buitenaards uit en doen denken aan de tijd van films als Star Wars, Planet of the Apes en de Star Trek klassieker Arena. Het is een echte oldskool Sci-Fi zoals ze indertijd gemaakt werden.

Benieuwd naar een trailer? Die staat hier. Wil je de film helemaal zien? Dat kan, aangezien hij hier op Youtube gratis te bekijken is.

Space Raiders (1983)

Eind jaren 70 en begin jaren 80 regende het aan Science Fiction films nadat Star Wars een kassucces werd. Koning van de B-Film Roger Corman produceerde diverse rip-offs zoals Battle Beyond the Stars, maar mijn persoonlijke favoriet is Space Raiders (een film waarvoor hij beelden én muziek jatte van zijn eigen Battle Beyond the Stars).

De plot: een schip met ruimtepiraten (de 80’s versie van Firefly?) krijgt per ongeluk een 10 jarig jongetje als verstekeling aan boord. Nadat hij de piraten (met onder andere Thom Christopher uit Buck Rogers en Battlestar Galactica regisseur Vince Edwards) helpt te ontsnappen aan hun vijand beloven de piraten hem weer veilig thuis te brengen… iets wat niet zonder gevaar is aangezien er criminelen en hun leider achter de piraten aanzitten…

Space Raiders is echt zo’n film die vroeger in het VHS tijdperk stof stond te vangen in de videotheek, wachtend om ontdekt te worden.

Gelukkig hoef je nu niet de deur uit om deze cultclassic te zien maar kun je hem op Youtube bekijken. Eerst de trailer zien? Die staat hier.

 

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!