Social Media

Columns

Spoilercanon juni 2016

Geplaatst

op

 

Er komt heel veel Star Wars-materiaal uit, en een mens heeft nou eenmaal geen oneindig diepe zakken. Daarom biedt Star Wars Awakens je deze maandelijkse column. Alles wat je deze maand misschien gemist hebt in de Star Wars canon, op één plek samengevat. Star Wars Awakens vuurt het spoilercanon juni 2016 af.

 

Star Wars #20

Star_Wars_20Een deel van Obi-Wans dagboek, zich afspelend tussen episodes III en IV. In Star Wars #15 beschermde Obi-Wan het Lars-huishouden tegen Jabba’s onderdanen. Jabba pikt dit niet, en stuurt de Wookiee premiejager Black Krrsantan op hem af. Om Obi-Wan naar hem toe te lokken, ontvoert Krrsantan Owen Lars, en martelt hem op een klif zodat Obi-Wan het kan horen.

Obi-Wan komt natuurlijk. Maar, hij wordt al ouder, en hij wil zijn lightsaber of Jedi-vaardigheden niet in het openbaar gebruiken. Krrsantan is dan ook al snel aan de winnende hand, en hij weet Obi-Wan tijdelijk uit te schakelen met een net. Owen vindt de moed om Krrsantan te belagen, maar de Wookiee duwt hem al snel over de klif.

Dit is voor Obi-Wan de reden om te beslissen al zijn Jedi-vaardigheden in te zetten. Hij trekt zijn lightsaber, waarmee hij Krrsantan een lelijk litteken op zijn oog bezorgt. Tegelijk houdt hij met de Force Owens val tegen. Maar Krrsantan is nog niet uitgeschakeld, en een gevecht tussen de Jedi en de premiejager barst los. Hierdoor verslapt Obi-Wans focus en dreigt hij Owen los te laten…

…Gelukkig is daar de jonge Luke Skywalker in een T-16 Skyhopper! Hij vangt Owen, waardoor Obi-Wan de tijd heeft om Krrsantan te verjagen. Het zal nog jaren duren voordat de jongen persoonlijk kennis maakt met Ben Kenobi. Maar hij heeft nu al de eerste stappen gezet op zijn pad naar heldendom.

SWDarthVader22FinalDarth Vader #21 & #22

Deze comics volgen momenteel twee verhaallijnen, die in de toekomst zeker invloed op elkaar gaan hebben. In één verhaallijn volgen we Dr Aphra, Vaders voormalige geheime handlanger. Vader heeft de droids 0-0-0 en BT-1 opgedragen om haar te vinden en naar zijn Super Star Destroyer, de Executor te brengen. Ze traceren haar op een achtergelegen planeet in de Outer Rim, en schieten het hele dorp waar Aphra zich bevindt overhoop. Aphra geeft zich over. Wanneer ze aankomen op de Executor, heeft 0-0-0 zijn orders volbracht. Hierdoor moet hij het nieuwe bevel van Aphra wel opvolgen: “Haal me hier vandaan!”.

Ondertussen heeft Vader de vloot gemachiniseerde sterrenwalvissen (lang verhaal) van de verrader Cylo gevonden. Hij vraagt de Emperor om met de Executor te komen en korte metten te maken met Cylo’s vloot. Tot de Executor arriveert leidt hij persoonlijk een eskader TIE Fighters uit zijn persoonlijke Star Destroyer, de Devastator.

Wanneer een ion pulse de Devastator tijdelijk plat legt, crasht Vader zijn TIE Fighter in Cylo’s schip om hem te confronteren. Voordat Vader hem kan bereiken, moet hij echter eerst langs wetenschapper Tulon Voidgazer en haar cybernetische rancor. De rancor is aangepast om tegen allerlei Force-technieken bestand te zijn. Vader verslaat het beest echter door zijn lightsaber in het brein van de rancor te sturen. Ook Tulon zelf is niet tegen de Dark Lord opgewassen.

Voordat ze sterft, zorgt ze echter dat ze het laatst lacht: Ze verklapt dat ze in haar tijd op de Executor programma’s heeft geinstalleerd waardoor Cylo nu direct de Super Star Destroyer kan besturen. Ook ligt het schip waarop Vader zich bevindt op ramkoers met de veel grotere Executor. Het ziet er niet goed uit voor Vader, Aphra, en de Emperor!

 

Poe Dameron #3

SWPoeDameron3FinalVlak voor The Force Awakens zoeken Poe en zijn Black Squadron Lor San Tekka op de planeet waar hij het laatst gezien is. In issue #1 en #2 vond Poe in een grot een groep mensen die een gigantisch ei aanbidden. Zij weten waar Lor naartoe is gegaan, maar vertrouwen Poe niet met die informatie. Plots verschijnt de First Order. Terwijl de rest van Black Squadron met TIE Fighters vecht, krijgt Poe met officier Terex te maken. Deze dreigt het heilige ei te vernietigen.

In issue #3 zet een flametrooper het ei in vuur en vlam. Dit heeft niet het gewenste effect, want het ei komt uit. Het grote beest wat geboren wordt, valt meteen aan, en maakt daarbij geen onderscheid tussen stormtroopers of burgers. Maar net als het de leidster van het volk wil doden, verschijnt er nog een zelfde beest. De twee monsters raken in gevecht. Het tweede monster wint, en het wordt duidelijk dat dit beest de bewoners wil beschermen.

In alle ophef weten Poe en BB-8 officier Terex te overmeesteren. Terex beveelt zijn troepen om het gevecht te staken. Echter, Poe besluit om de First Order troepen te laten gaan om een grootschalige oorlog te voorkomen. Terex belooft Poe dat ze elkaar weer zullen tegenkomen. Poe krijgt de informatie die hij zocht, en vertelt Black Squadron waar hun volgende missie is: De gevangenis.

 

Han Solo #1Han Solo #1 

Ergens tussen episode IV en V is Han weer aan het smokkelen geslagen. Maar nu niet alleen Jabba, maar ook de Empire naar hem op zoek is, is Han meer paranoide en een stuk kieskeuriger. Wanneer hij op twee werelden dezelfde persoon ziet, weet hij dat hij gevolgd wordt, en vlucht. Gelukkig voor hem blijken zijn achtervolgers agenten van prinses Leia. Ze brengen hem naar Leia en generaal Cracken.

Zij vertellen Han over een aantal informanten die de Empire geinfiltreerd hebben, en nu één voor één verraden en vermoord worden. Han en Chewbacca krijgen de opdracht om de drie overgebleven infiltranten veilig te stellen, zonder dat de verrader ervan af weet. Als dekmantel zullen ze de prestigieuze Dragon Void Race gebruiken, die langs alledrie de werelden voert waar ze moeten zijn. Om niet prijs te geven dat Han een rebellenmissie heeft, geeft Leia hem in het openbaar een kaakslag en een volgescholden huid.

Aangekomen bij de start van de race, krijgt hij meteen al woorden met een aantal tegenstanders. Tegen Leia’s wil in besluit Han dat hij deze race gaat winnen.

Het startschot klinkt. Han stuurt de Falcon vol in hyperspace. Maar, als ze uit hyperspace komen, zien onze helden iets wat ze niet verwachtten: Iemand probeert alle racers aan flarden te schieten!

 

TK-146275 (Star Wars Insider 165)

TK-146275Dit verhaal volgt het leven van stormtrooper TK-146275. We zien hem voor het eerst 5 jaar na episode III, als rebellen luchtverversmachines van zijn vaders boerderij op Eriadu komen stelen. Dit gaat echter fout, en een van de machines verplettert zijn kleine zusje, Xea. Iets klikt in zijn hoofd: Hij zal rebellen gaan doden. Als vervolgens kersverse Grand Moff Tarkin met een paar stormtroopers langskomt om steun te betuigen, is het zeker: De jongeman meldt zich aan om de Empire te dienen.

Als kleinste en zwakste recruut op de Imperial Academy wordt hij getreiterd en mishandeld. Dit maakt hem echter alleen maar meer vastberaden. Net als hij het toch wil opgegeven na een bijzonder nare streek van zijn commandant, hoort hij dat hij geslaagd is. Na een korte tijd simpel politie-werk op zijn thuisplaneet Eriadu, wordt hij overgeplaatst naar Lothal.

Hier treedt de Empire harder op. Als zijn peloton wordt opgedragen om een dorp plat te branden, volgt hij nog steeds loyaal orders op. Maar het wordt lastiger om het goede in de Empire te blijven zien. Toch blijft hij gewoon zijn werk doen.

Wanneer TK en zijn collega’s een gestolen lading kristallen herleidt naar een vluchtelingenkamp, bedreigt de kapitein een vrouw. Een man stormt een gebouw uit met een geweer in zijn handen. TK schiet. Zijn dochter probeert hem tevergeefs wakker te schudden. Iets klikt in haar hoofd: Ze zal stormtroopers gaan doden.

Het meisje schiet hem neer. TK zakt op de grond. Met een glimlach.

 

Dat was het dan, de eerste lading samenvattingen uit het spoilercanon. Volgende maand behandelen we de nieuwe releases van juli: nieuwe issues van alle vier de comics, en natuurlijk Chuck Wendig’s vervolg op zijn boek Aftermath: Life Debt! May the Force be with you.

 

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Laten we het hebben over het populairste personage in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

The Mandalorian

Laten we even de tijd nemen om het te hebben over het meest besproken personage uit The Mandalorian. Als je spoilers wilt voorkomen, lees dan niet verder. Dit artikel bevat verwijzingen naar in ieder geval de eerste twee afleveringen van de serie.
(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Columns

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’

Geplaatst

op

Door

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’. Dat was de kop van een artikel op rogerebert.com. Ik kon het niet laten om te klikken en te kijken wat deze filmrecensenten te zeggen hadden over de films. Vervolgens kon ik het niet laten om even stoom af te blazen. (meer…)

Lees verder

Columns

The Future of the Star Wars

Geplaatst

op

Door

column

Een van onze meest betrokken forumleden en vaste bezoeker aan de site, Marko, wilde graag zijn mening in de vorm van een korte column over de toekomst van Star Wars delen met onze volgers. Wil jij ook iets delen? Laat het ons weten!

De komende jaren staat er een hoop te gebeuren in het Star Wars universum. Deels officieel bevestigd. Het afsluitende, derde (IX) deel van de sequel trilogie, en volgens JJ Abrams van de gehele saga. Een serie films van Benioff en Weis, die het veel geprezen Game of Thrones maakten. Een eigen trilogie van Rian Johnson. Een tv-serie van Jon Favreau voor de toekomstige Disney streaming service, die zich een paar jaar na Return of The Jedi zal afspelen. Een nieuwe animatie serie, die zelfs al een naam heeft, Resistance. Onofficieel gaan de stevigste geruchten over een Obi Wan Kenobi film die geregisseerd zou worden door Stephen Daldry en een Boba Fett film door James Mangold.

Maar voordat het zover is, moet er eerst door de zure appel, die het heden is, heen gebeten moeten worden. Solo maakt een financiële struikelpartij. Hoe dan ook, dat is een feit. Gaat dat invloed hebben op de bovengenoemde toekomst?

Ja. Alle mogelijke andere oorzaken ter zijde geschoven, ogenschijnlijk zit de wereld niet heel erg te wachten op oorsprongverhalen van bekende Star Wars personages.  De verdeelde mening over The Last Jedi  is de mensen bij Lucasfilm uiteraard ook niet ontgaan. Als je er van uitgaat hoe ‘makkelijk’ Kathleen Kennedy actieve regisseurs op non-actief zet, lijkt het geen probleem om geplande films te cancelen. Dit alles opgeteld kun je je afvragen of we de Rian Johnsons trilogie ooit te zien krijgen en of de geruchten over een Boba Fett en een  Obi Wan film voor altijd geruchten zullen blijven.

Gedurende dit alles blijft Lucasfilm stil, naar buiten toe. Het lijkt alsof de muren steeds hoger opgetrokken worden. Er gaat een gevoel van spanning van uit. Als je niets zegt kun je ook niets verkeerd zeggen, of iets dergelijks. Zou men werkelijk gaan wachten tot de volgende Star Wars Celebration, 2019 in Chicago, om de smachtende fans iets van zekerheid te geven. Lucasfilm zou de snel de poorten moeten openen. Informatie geven over de komende projecten, wellicht zelfs de dialoog aan gaan met fans. Tot op heden blijft het echter stil, doodstil en is die hele glorieuze toekomst van Star Wars net zo onzeker als wie de ouders van Rey zijn.

M.

Lees verder