Meer Obi-Wan Kenobi

Kenobi-fan? Check ook deze verhalen na de Disney+-serie!

Meer avonturen van Obi-Wan die de moeite waard zijn

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat we mochten genieten van de finale van Obi-Wan Kenobi op Disney+. De legendarische Jedi Master heeft eens te meer bewezen dat hij één van de meest interessante karakters in de ‘Galaxy Far, Far Away’ is. We snakken dus allemaal naar meer, maar qua live-action zit er voorlopig helaas niet meer in. Er bestaan echter genoeg verhalen over Kenobi die wat minder bekend zijn, maar minstens zo interessant! 

Padawan CoverObi-Wan Kenobi in de boeken

Roel deed onlangs al een boekje open over de diverse boeken die inmiddels zijn verschenen, met Obi-Wan in een grote rol. Het maakt niet uit in welke periode je bent geïnteresseerd, want alle belangrijke levensfases van de Jedi worden uitgelicht. Check Padawan of Master & Apprentice als je meer over zijn jonge jaren als leerling van Qui-Gon Jinn wil lezen. Of ga voor Brotherhood of Dark Disciple als je zijn tijd tijdens de Clone Wars interessant vindt. Uiteraard worden ook de film-novelisaties benoemd.

Obi-Wan Kenobi in de boeken

 


Obi-Wan voor XboxObi-Wan Kenobi in de games

Of je nu een oude Nintendo-console of de allernieuwste Xbox Series in huis hebt, voor elk game-systeem zijn Star Wars-titels te vinden waarin je het personage van Obi-Wan kunt besturen. Bas heeft ze kort geleden allemaal op een rijtje gezet. Het begon allemaal met de games gebaseerd op The Phantom Menace, maar het personage bleek zo populair dat er zelfs games met zijn naam in de titel verschenen. En momenteel kunnen we genieten van zowel de jonge als de oude versie van Kenobi in de allernieuwste LEGO game, The Skywalker Saga. 

Player Wan: ik ben Kenobi


Obi-Wan 1Obi-Wan Kenobi in de comics

Ook onder de vlag van comic-uitgeverij Marvel heeft Obi-Wan een eigen titel. Dit is een actuele miniserie, wat inhoudt dat nog niet alle delen zijn verschenen. Wat het interessant maakt is dat in elk deel een aparte periode uit het leven van de Jedi wordt uitgelicht. Naast deze serie is ook de titel From the Journals of Obi-Wan Kenobi interessant, omdat een deel hiervan zich bijna tegelijkertijd met de Disney+-serie afspeelt.

Obi-Wan Kenobi in de comics


Obi-Wan Kenobi in Clone WarsObi-Wan Kenobi in animatie

Is je Kenobi-honger hierna nog steeds niet gestild? Geef dan zeker de animatieserie The Clone Wars eens een kans. Wellicht denk je dat animatie iets voor kinderen is, maar deze serie is zeer de moeite waard voor kijkers van alle leeftijden. Tussen 2007 en 2020 verschenen zeven seizoenen van deze serie, waarin de rol van Obi-Wan overtuigend werd vertolkt door stemacteur James Arnold Taylor.

In het najaar van 2022 zal ook de animatieserie Tales of the Jedi gaan verschijnen. Hierover is nog niet veel bekend, maar er is altijd een kans dat Obi-Wan ook in deze serie langs zal komen. Verder zijn er nog legio andere series en films in ontwikkeling, dus wellicht zien we het personage in de toekomst opnieuw terugkeren in Star Wars!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!