Social Media

Columns

Column: StarWarsAwakens pakt de cup!

Geplaatst

op

25 mei. Voor Star Wars fans een ‘heilige’ datum aangezien op deze dag in 1977 Star Wars (toen nog zonder A New Hope er achter) in première ging. Voor mij heeft deze dag nóg iets speciaals aangezien exact 11 jaar later, in 1988, de Eindhovense voetbalclub PSV de Europacup I won en het hoogtepunt in de clubgeschiedenis beleefde. Nu, 40 jaar na de ene gebeurtenis en 29 jaar na de andere stond er iets te gebeuren wat beide zaken, Star Wars en voetbal, met elkaar ging verbinden. ‘From a certain point of view’ welteverstaan.

Donderdag 25 mei 2017 was de dag dat er in de The Soul Kitchen te Eindhoven een Star Wars quiz plaatsvond onder leiding van quizmasters Jansen&Jansen. In totaal deden er 19 teams mee; aan concurrentie dus geen gebrek! Ons team kende gelukkig geen blessures en was gebrand op de cup. De eerste helft (lees: de eerste 4 vragenrondes) leek goed te verlopen: in de fotoronde onder andere vragen over welke LEGO set stond afgebeeld en zelfs iets over de Ewok films! Daarna vol op de aanval toen er open vragen kwamen en zelfs een filmmuziekronde.

Tijdens de rust werden de bovenste 5 teams (in willekeurige volgorde) omgeroepen… en wij zaten er bij! Tijd voor een tactische bespreking en zonder wissels kwamen we weer het veld op voor de tweede helft. Slechts 3 vragenrondes waren we van het einde verwijderd…

In een soms zengende hitte (buiten was het die dag zo’n 30 graden geweest) streden we voor wat we waard waren; alles werd beantwoord ook al wisten we het niet altijd zeker. Bier en zweet vloeiden rijkelijk; de spanning was te snijden. En toen, na in totaal meer dan 70 vragen: het laatste fluitsignaal. Wachten op het eindresultaat. Het lange wachten begon, want als eerste werd nummer 19 opgenoemd, vervolgens plek 18… 17…

Aangekomen bij de bovenste 5 was team StarWarsAwakens.nl nog steeds niet  genoemd… en aangekomen bij de bovenste 2 ook niet. Tegen Wesley zei ik dat mijn hart in m’n keel zat. Werd de spanning teveel? Ondertussen zei Ramon continu dat hij dacht dat we tweede zouden worden, maar dat ook kon komen omdat hij als Feyenoorder zijnde hier veel ervaring mee had. IJskonijn Jeroen nam ondertussen maar weer een slok van zijn Budels bier.

Wat er vervolgens gebeurde is nu al net zo legendarisch als de Europacup winst van PSV, de wereldbeker van Ajax en de titel van Feyenoord van 2 weken geleden: als tweede was een team met Dutch Garrison leden geëindigd! Nog voor quizmaster Jansen door de microfoon riep dat StarWarsAwakens dus gewonnen had maakte een grote euforie zich van ons meester. Had Jack van Gelder radiocommentaar geleverd dan was hij helemaal uit zijn plaat gegaan, maar aangezien hij andere bezigheden had die avond gingen wij maar los. Daar waar Ajax een dag eerder faalde in de Europa League finale hadden wij wél succes. We mochten naar voren komen voor onze prijs en de cup (een Sphero BB-8) werd (buiten, onderweg naar de auto) omhoog gehesen.

Terug naar huis reden we langs het Philips-stadion dat vlakbij de quizlocatie staat. Star Wars en voetbal: soms, héél soms, lijkt het wel op elkaar.

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Laten we het hebben over het populairste personage in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

The Mandalorian

Laten we even de tijd nemen om het te hebben over het meest besproken personage uit The Mandalorian. Als je spoilers wilt voorkomen, lees dan niet verder. Dit artikel bevat verwijzingen naar in ieder geval de eerste twee afleveringen van de serie.
(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Columns

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’

Geplaatst

op

Door

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’. Dat was de kop van een artikel op rogerebert.com. Ik kon het niet laten om te klikken en te kijken wat deze filmrecensenten te zeggen hadden over de films. Vervolgens kon ik het niet laten om even stoom af te blazen. (meer…)

Lees verder

Columns

The Future of the Star Wars

Geplaatst

op

Door

column

Een van onze meest betrokken forumleden en vaste bezoeker aan de site, Marko, wilde graag zijn mening in de vorm van een korte column over de toekomst van Star Wars delen met onze volgers. Wil jij ook iets delen? Laat het ons weten!

De komende jaren staat er een hoop te gebeuren in het Star Wars universum. Deels officieel bevestigd. Het afsluitende, derde (IX) deel van de sequel trilogie, en volgens JJ Abrams van de gehele saga. Een serie films van Benioff en Weis, die het veel geprezen Game of Thrones maakten. Een eigen trilogie van Rian Johnson. Een tv-serie van Jon Favreau voor de toekomstige Disney streaming service, die zich een paar jaar na Return of The Jedi zal afspelen. Een nieuwe animatie serie, die zelfs al een naam heeft, Resistance. Onofficieel gaan de stevigste geruchten over een Obi Wan Kenobi film die geregisseerd zou worden door Stephen Daldry en een Boba Fett film door James Mangold.

Maar voordat het zover is, moet er eerst door de zure appel, die het heden is, heen gebeten moeten worden. Solo maakt een financiële struikelpartij. Hoe dan ook, dat is een feit. Gaat dat invloed hebben op de bovengenoemde toekomst?

Ja. Alle mogelijke andere oorzaken ter zijde geschoven, ogenschijnlijk zit de wereld niet heel erg te wachten op oorsprongverhalen van bekende Star Wars personages.  De verdeelde mening over The Last Jedi  is de mensen bij Lucasfilm uiteraard ook niet ontgaan. Als je er van uitgaat hoe ‘makkelijk’ Kathleen Kennedy actieve regisseurs op non-actief zet, lijkt het geen probleem om geplande films te cancelen. Dit alles opgeteld kun je je afvragen of we de Rian Johnsons trilogie ooit te zien krijgen en of de geruchten over een Boba Fett en een  Obi Wan film voor altijd geruchten zullen blijven.

Gedurende dit alles blijft Lucasfilm stil, naar buiten toe. Het lijkt alsof de muren steeds hoger opgetrokken worden. Er gaat een gevoel van spanning van uit. Als je niets zegt kun je ook niets verkeerd zeggen, of iets dergelijks. Zou men werkelijk gaan wachten tot de volgende Star Wars Celebration, 2019 in Chicago, om de smachtende fans iets van zekerheid te geven. Lucasfilm zou de snel de poorten moeten openen. Informatie geven over de komende projecten, wellicht zelfs de dialoog aan gaan met fans. Tot op heden blijft het echter stil, doodstil en is die hele glorieuze toekomst van Star Wars net zo onzeker als wie de ouders van Rey zijn.

M.

Lees verder