Social Media

Columns

2017: het jaar van StarWarsAwakens

Geplaatst

op

Ongeveer een jaar geleden sprak ik op deze plek mijn Star Wars wensen voor 2017 uit.

Ik citeer:

  • Nieuwe interviews afnemen, waarvan een (maar meer mag) met een hoofdpersonage.
  • StarWarsAwakens.nl (en ook StarWarsInterviews.com) nóg verder laten groeien.
  • Met de heren van SWA in december op de rode loper tijdens de galapremière van Episode VIII. (Suit up!)

Het is geweldig om nu te kunnen zeggen: “Game, set & match”. Onlangs sprak ik van de main cast Joonas Suotamo (Chewbacca) en ook Brian ‘BB-8’ Herring werd begin deze maand geïnterviewd, bereikte onze Facebookpagina de mijlpaal van 8000 (!) volgers (een verdubbeling t.o.v. een jaar geleden) én waren Ramon, Wesley en ikzelf op 11 december te gast op het gala van The Last Jedi.

2017 was voor StarWarsAwakens een topjaar. We waren bijvoorbeeld op TV, nationale radio, bij de NOS, in de Metro, wonnen een StarWars Quiz, stonden voor het eerst met een stand op Dutch Comic Con, waren bij de opening van Identities… echt een prachtjaar.

2017 zal echter ook de boeken in gaan als het jaar waarin de meest besproken, omstreden, geprezen en gehate Star Wars film allertijden verscheen. Daar waar de crew het bijna unaniem een fantastische film vindt was er ook nooit eerder zoveel kritiek te lezen. Vele fans zeiden klaar te zijn met Star Wars en gaven Disney/Porgs/Rian Johnson/het gebrek aan backstory voor Snoke/een Force gebruikende Leia/Reylo* (*doorhalen wat niet van toepassing is) daar de schuld van. Is dit een voorbode voor Solo: A Star Wars Story die over minder dan 5 maanden gaat verschijnen? Nog voordat er iemand ook maar 1 seconde beeldmateriaal gezien wordt deze film door hordes fans al neergesabeld, wat mijns inziens nergens op slaat.

Voor 2018 wens ik daarom dat het een jaar mag worden waarin iedereen weer plezier aan Star Wars gaat beleven (of gaat terugkrijgen), iets waar wij als crew (Wesley, Roel, Calvin, Ramon en ikzelf) zijnde wellicht een bijdrage aan kunnen leveren.

Bedankt voor jullie aandacht, likes, commentaren en steun! (En kijk uit met vuurwerk – don’t become a Luke/Anakin/Ponda Baba/Wampa -) 😉

Dennis

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Laten we het hebben over het populairste personage in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

The Mandalorian

Laten we even de tijd nemen om het te hebben over het meest besproken personage uit The Mandalorian. Als je spoilers wilt voorkomen, lees dan niet verder. Dit artikel bevat verwijzingen naar in ieder geval de eerste twee afleveringen van de serie.
(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Columns

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’

Geplaatst

op

Door

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’. Dat was de kop van een artikel op rogerebert.com. Ik kon het niet laten om te klikken en te kijken wat deze filmrecensenten te zeggen hadden over de films. Vervolgens kon ik het niet laten om even stoom af te blazen. (meer…)

Lees verder

Columns

The Future of the Star Wars

Geplaatst

op

Door

column

Een van onze meest betrokken forumleden en vaste bezoeker aan de site, Marko, wilde graag zijn mening in de vorm van een korte column over de toekomst van Star Wars delen met onze volgers. Wil jij ook iets delen? Laat het ons weten!

De komende jaren staat er een hoop te gebeuren in het Star Wars universum. Deels officieel bevestigd. Het afsluitende, derde (IX) deel van de sequel trilogie, en volgens JJ Abrams van de gehele saga. Een serie films van Benioff en Weis, die het veel geprezen Game of Thrones maakten. Een eigen trilogie van Rian Johnson. Een tv-serie van Jon Favreau voor de toekomstige Disney streaming service, die zich een paar jaar na Return of The Jedi zal afspelen. Een nieuwe animatie serie, die zelfs al een naam heeft, Resistance. Onofficieel gaan de stevigste geruchten over een Obi Wan Kenobi film die geregisseerd zou worden door Stephen Daldry en een Boba Fett film door James Mangold.

Maar voordat het zover is, moet er eerst door de zure appel, die het heden is, heen gebeten moeten worden. Solo maakt een financiële struikelpartij. Hoe dan ook, dat is een feit. Gaat dat invloed hebben op de bovengenoemde toekomst?

Ja. Alle mogelijke andere oorzaken ter zijde geschoven, ogenschijnlijk zit de wereld niet heel erg te wachten op oorsprongverhalen van bekende Star Wars personages.  De verdeelde mening over The Last Jedi  is de mensen bij Lucasfilm uiteraard ook niet ontgaan. Als je er van uitgaat hoe ‘makkelijk’ Kathleen Kennedy actieve regisseurs op non-actief zet, lijkt het geen probleem om geplande films te cancelen. Dit alles opgeteld kun je je afvragen of we de Rian Johnsons trilogie ooit te zien krijgen en of de geruchten over een Boba Fett en een  Obi Wan film voor altijd geruchten zullen blijven.

Gedurende dit alles blijft Lucasfilm stil, naar buiten toe. Het lijkt alsof de muren steeds hoger opgetrokken worden. Er gaat een gevoel van spanning van uit. Als je niets zegt kun je ook niets verkeerd zeggen, of iets dergelijks. Zou men werkelijk gaan wachten tot de volgende Star Wars Celebration, 2019 in Chicago, om de smachtende fans iets van zekerheid te geven. Lucasfilm zou de snel de poorten moeten openen. Informatie geven over de komende projecten, wellicht zelfs de dialoog aan gaan met fans. Tot op heden blijft het echter stil, doodstil en is die hele glorieuze toekomst van Star Wars net zo onzeker als wie de ouders van Rey zijn.

M.

Lees verder