2017: het jaar van StarWarsAwakens

Ongeveer een jaar geleden sprak ik op deze plek mijn Star Wars wensen voor 2017 uit.

Ik citeer:

  • Nieuwe interviews afnemen, waarvan een (maar meer mag) met een hoofdpersonage.
  • StarWarsAwakens.nl (en ook StarWarsInterviews.com) nóg verder laten groeien.
  • Met de heren van SWA in december op de rode loper tijdens de galapremière van Episode VIII. (Suit up!)

Het is geweldig om nu te kunnen zeggen: “Game, set & match”. Onlangs sprak ik van de main cast Joonas Suotamo (Chewbacca) en ook Brian ‘BB-8’ Herring werd begin deze maand geïnterviewd, bereikte onze Facebookpagina de mijlpaal van 8000 (!) volgers (een verdubbeling t.o.v. een jaar geleden) én waren Ramon, Wesley en ikzelf op 11 december te gast op het gala van The Last Jedi.

2017 was voor StarWarsAwakens een topjaar. We waren bijvoorbeeld op TV, nationale radio, bij de NOS, in de Metro, wonnen een StarWars Quiz, stonden voor het eerst met een stand op Dutch Comic Con, waren bij de opening van Identities… echt een prachtjaar.

2017 zal echter ook de boeken in gaan als het jaar waarin de meest besproken, omstreden, geprezen en gehate Star Wars film allertijden verscheen. Daar waar de crew het bijna unaniem een fantastische film vindt was er ook nooit eerder zoveel kritiek te lezen. Vele fans zeiden klaar te zijn met Star Wars en gaven Disney/Porgs/Rian Johnson/het gebrek aan backstory voor Snoke/een Force gebruikende Leia/Reylo* (*doorhalen wat niet van toepassing is) daar de schuld van. Is dit een voorbode voor Solo: A Star Wars Story die over minder dan 5 maanden gaat verschijnen? Nog voordat er iemand ook maar 1 seconde beeldmateriaal gezien wordt deze film door hordes fans al neergesabeld, wat mijns inziens nergens op slaat.

Voor 2018 wens ik daarom dat het een jaar mag worden waarin iedereen weer plezier aan Star Wars gaat beleven (of gaat terugkrijgen), iets waar wij als crew (Wesley, Roel, Calvin, Ramon en ikzelf) zijnde wellicht een bijdrage aan kunnen leveren.

Bedankt voor jullie aandacht, likes, commentaren en steun! (En kijk uit met vuurwerk – don’t become a Luke/Anakin/Ponda Baba/Wampa -) 😉

Dennis

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!