2016: Het jaar van StarWarsAwakens.nl

Time flies. Het is alweer een jaar geleden dat The Force Awakens in première ging en 13 maanden sinds de site waarop je nu dit artikel leest online ging! Met een paar artikelen en wat volgers op Facebook ging StarWarsAwakens 2016 in… en wát voor een jaar zou het worden!

Als je met elkaar aan een site begint dan heb je voor jezelf vaak doelen. Groeien, Star Wars in Nederland beter op de kaart zetten, interviews, unieke artikelen, samenwerking met winkels, conventies en bioscopen…dit waren enkele zaken die ik als doel had gesteld om met mijn collega’s te bereiken.

“Do, or do not”, zei een bepaald persoon ooit. We did.

De crew kreeg er in 2016 nieuwe gezichten bij: Roel (prop- en Star Wars literatuur specialist) en Wesley (canon, comic en Bossk specialist) kwamen ons (oprichter Ramon, Calvin en ondergetekende (Dennis)) versterken.

De groei zette zich ook op Facebook ook goed voort: begin april bereikten we de grens van 900 volgers en inmiddels is dit (we zitten op 4000+) meer dan verviervoudigd!

Samenwerkingen waren er ook volop! Met dank aan diverse winkels en bioscopen konden we mooie prijzen weggeven aan onze lezers door middel van leuke prijsvragen (wie herinnert zich nog de fotowedstrijd van april?). Op evenementen als Celebration, Amsterdam Comic Con, Dutch Comic Con en FACTS waren we (al dan niet als pers) aanwezig en hierover konden jullie onze verslagen lezen.

Gamerecensies en artikelen van Calvin, primeurs (o.a. Catalyst), spoilercanons en recensies van Wesley, reviews, de inmiddels legendarische trailer analyses en uitleg hoe je je eigen Star Wars props kan maken van Roel, fantastische prijsvragen en acties die Ramon (onze man achter de schermen) regelde terwijl hij de site verzorgde en promootte, veel nieuwe interviews (iets waar ik verantwoordelijk voor ben) met als hoogtepunten Vanessa Marshall (Hera uit Rebels) en Neal Scanlan (creature effects supervisor) en daarnaast kon ik (met dank aan mijn Bothans) regelmatig LEGO nieuws presenteren.

Daarnaast was in december 2016 ook nog eens (met dank aan Ramon) de lancering van StarWarsAwakens’ dochtersite StarWarsInterviews.com; de site die mijn oude blog vervangt en waarop alle interviews van de afgelopen 11 jaar de komende tijd gepubliceerd gaan worden.

Een ander hoogtepunt was 12 december, de dag van de pers première van Rogue One. Namens de crew waren Wesley en Calvin de uitverkorenen om naar deze voorstelling te gaan en zo als een van de eersten de film te zien.

Terugkijkend op 2016 kunnen we de conclusie trekken dat het een schitterend jaar geweest voor StarWarsAwakens.nl. Op naar 2017, het jaar van VIII waarin we gewoon doorgaan met het brengen van nieuws, artikelen, reviews en al het andere op Star Wars gebied!

Crew, bedankt voor de goede samenwerking!

Fans, bedankt voor jullie aandacht, likes, commentaren en steun!

Fijne feestdagen allemaal en kijk uit met vuurwerk (don’t become a Luke/Anakin/Ponda Baba/Wampa) 😉

Dennis

PS: voor 2017 wens ik dat de hele crew Episode VIII al eerder kan zien, we advance copies van Aftermath: Empire’s End krijgen en ik John Boyega (of Alan Tudyk, Jiang Wen…) kan spreken. Hey, “Do, or do not” is het toch?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!