Social Media

Columns

2016: Het jaar van StarWarsAwakens.nl

Geplaatst

op

Time flies. Het is alweer een jaar geleden dat The Force Awakens in première ging en 13 maanden sinds de site waarop je nu dit artikel leest online ging! Met een paar artikelen en wat volgers op Facebook ging StarWarsAwakens 2016 in… en wát voor een jaar zou het worden!

Als je met elkaar aan een site begint dan heb je voor jezelf vaak doelen. Groeien, Star Wars in Nederland beter op de kaart zetten, interviews, unieke artikelen, samenwerking met winkels, conventies en bioscopen…dit waren enkele zaken die ik als doel had gesteld om met mijn collega’s te bereiken.

“Do, or do not”, zei een bepaald persoon ooit. We did.

De crew kreeg er in 2016 nieuwe gezichten bij: Roel (prop- en Star Wars literatuur specialist) en Wesley (canon, comic en Bossk specialist) kwamen ons (oprichter Ramon, Calvin en ondergetekende (Dennis)) versterken.

De groei zette zich ook op Facebook ook goed voort: begin april bereikten we de grens van 900 volgers en inmiddels is dit (we zitten op 4000+) meer dan verviervoudigd!

Samenwerkingen waren er ook volop! Met dank aan diverse winkels en bioscopen konden we mooie prijzen weggeven aan onze lezers door middel van leuke prijsvragen (wie herinnert zich nog de fotowedstrijd van april?). Op evenementen als Celebration, Amsterdam Comic Con, Dutch Comic Con en FACTS waren we (al dan niet als pers) aanwezig en hierover konden jullie onze verslagen lezen.

Gamerecensies en artikelen van Calvin, primeurs (o.a. Catalyst), spoilercanons en recensies van Wesley, reviews, de inmiddels legendarische trailer analyses en uitleg hoe je je eigen Star Wars props kan maken van Roel, fantastische prijsvragen en acties die Ramon (onze man achter de schermen) regelde terwijl hij de site verzorgde en promootte, veel nieuwe interviews (iets waar ik verantwoordelijk voor ben) met als hoogtepunten Vanessa Marshall (Hera uit Rebels) en Neal Scanlan (creature effects supervisor) en daarnaast kon ik (met dank aan mijn Bothans) regelmatig LEGO nieuws presenteren.

Daarnaast was in december 2016 ook nog eens (met dank aan Ramon) de lancering van StarWarsAwakens’ dochtersite StarWarsInterviews.com; de site die mijn oude blog vervangt en waarop alle interviews van de afgelopen 11 jaar de komende tijd gepubliceerd gaan worden.

Een ander hoogtepunt was 12 december, de dag van de pers première van Rogue One. Namens de crew waren Wesley en Calvin de uitverkorenen om naar deze voorstelling te gaan en zo als een van de eersten de film te zien.

Terugkijkend op 2016 kunnen we de conclusie trekken dat het een schitterend jaar geweest voor StarWarsAwakens.nl. Op naar 2017, het jaar van VIII waarin we gewoon doorgaan met het brengen van nieuws, artikelen, reviews en al het andere op Star Wars gebied!

Crew, bedankt voor de goede samenwerking!

Fans, bedankt voor jullie aandacht, likes, commentaren en steun!

Fijne feestdagen allemaal en kijk uit met vuurwerk (don’t become a Luke/Anakin/Ponda Baba/Wampa) 😉

Dennis

PS: voor 2017 wens ik dat de hele crew Episode VIII al eerder kan zien, we advance copies van Aftermath: Empire’s End krijgen en ik John Boyega (of Alan Tudyk, Jiang Wen…) kan spreken. Hey, “Do, or do not” is het toch?

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Laten we het hebben over het populairste personage in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

The Mandalorian

Laten we even de tijd nemen om het te hebben over het meest besproken personage uit The Mandalorian. Als je spoilers wilt voorkomen, lees dan niet verder. Dit artikel bevat verwijzingen naar in ieder geval de eerste twee afleveringen van de serie.
(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Columns

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’

Geplaatst

op

Door

‘Vijf manieren om Star Wars te redden’. Dat was de kop van een artikel op rogerebert.com. Ik kon het niet laten om te klikken en te kijken wat deze filmrecensenten te zeggen hadden over de films. Vervolgens kon ik het niet laten om even stoom af te blazen. (meer…)

Lees verder

Columns

The Future of the Star Wars

Geplaatst

op

Door

column

Een van onze meest betrokken forumleden en vaste bezoeker aan de site, Marko, wilde graag zijn mening in de vorm van een korte column over de toekomst van Star Wars delen met onze volgers. Wil jij ook iets delen? Laat het ons weten!

De komende jaren staat er een hoop te gebeuren in het Star Wars universum. Deels officieel bevestigd. Het afsluitende, derde (IX) deel van de sequel trilogie, en volgens JJ Abrams van de gehele saga. Een serie films van Benioff en Weis, die het veel geprezen Game of Thrones maakten. Een eigen trilogie van Rian Johnson. Een tv-serie van Jon Favreau voor de toekomstige Disney streaming service, die zich een paar jaar na Return of The Jedi zal afspelen. Een nieuwe animatie serie, die zelfs al een naam heeft, Resistance. Onofficieel gaan de stevigste geruchten over een Obi Wan Kenobi film die geregisseerd zou worden door Stephen Daldry en een Boba Fett film door James Mangold.

Maar voordat het zover is, moet er eerst door de zure appel, die het heden is, heen gebeten moeten worden. Solo maakt een financiële struikelpartij. Hoe dan ook, dat is een feit. Gaat dat invloed hebben op de bovengenoemde toekomst?

Ja. Alle mogelijke andere oorzaken ter zijde geschoven, ogenschijnlijk zit de wereld niet heel erg te wachten op oorsprongverhalen van bekende Star Wars personages.  De verdeelde mening over The Last Jedi  is de mensen bij Lucasfilm uiteraard ook niet ontgaan. Als je er van uitgaat hoe ‘makkelijk’ Kathleen Kennedy actieve regisseurs op non-actief zet, lijkt het geen probleem om geplande films te cancelen. Dit alles opgeteld kun je je afvragen of we de Rian Johnsons trilogie ooit te zien krijgen en of de geruchten over een Boba Fett en een  Obi Wan film voor altijd geruchten zullen blijven.

Gedurende dit alles blijft Lucasfilm stil, naar buiten toe. Het lijkt alsof de muren steeds hoger opgetrokken worden. Er gaat een gevoel van spanning van uit. Als je niets zegt kun je ook niets verkeerd zeggen, of iets dergelijks. Zou men werkelijk gaan wachten tot de volgende Star Wars Celebration, 2019 in Chicago, om de smachtende fans iets van zekerheid te geven. Lucasfilm zou de snel de poorten moeten openen. Informatie geven over de komende projecten, wellicht zelfs de dialoog aan gaan met fans. Tot op heden blijft het echter stil, doodstil en is die hele glorieuze toekomst van Star Wars net zo onzeker als wie de ouders van Rey zijn.

M.

Lees verder