Boba Fett en Black Krrsantan
Boba Fett en Black Krrsantan

Wie is Black Krrsantan?

De voorgeschiedenis van de Wookiee die tegenover Fett stond

Let op: dit artikel bevat spoilers voor aflevering 2 van The Book of Boba Fett, de serie waarvan wekelijks een nieuwe aflevering op Disney+ verschijnt. 

Het zal je vast niet ontgaan zijn: toen Boba Fett in de nieuwste aflevering van zijn eigen serie werd geconfronteerd door de Hutt-tweeling, was er ook een imposant bijfiguur te zien. Een agressief ogende, donkerbehaarde Wookiee. Een soortgenoot van de ons allen bekende Chewbacca. En niet zomaar één, maar een Wookiee van wie het uiterlijk bij sommige fans direct bekend voorkwam. Dit moest namelijk wel Black Krrsantan zijn!

Black Krrsantan aan het werk als huurling
Black Krrsantan aan het werk als huurling

Black Krrsantan 

De naam zal niet bij alle fans van Star Wars direct een belletje doen rinkelen. Logisch, want Black Krrsantan kwam nog niet eerder voor in de Star Wars-films en live-action series. Echter gaat het karakter in de wereld van de Amerikaanse Star Wars comics (en de naar het Nederlands vertaalde strips) inmiddels al een tijdje mee en is hij uitgegroeid tot een beruchte vechtmachine. Voor degenen die Krrsantan al kenden uit het werk van Marvel Comics was het dus een te gekke verrassing om hem plotseling in live-action te zien opdraven.

Een korte geschiedenis

Voor degenen voor wie het niet direct duidelijk is wat er zo bijzonder is aan Black Krrsantan, hier een korte voorgeschiedenis. Na de overname van Lucasfilm en de Star Wars-licentie door Disney, startte de Disney-dochteronderneming Marvel Comics in 2015 opnieuw met het uitgeven van beeldverhalen onder de naam “Star Wars”. Één van de titels waaronder nieuwe verhalen zouden worden verteld, was de reeks Star Wars: Darth Vader. De serie had in de hoofdrol uiteraard de welbekende Dark Lord, en speelde zich af kort na A New Hope uit 1977. Direct in het eerste nummer ontmoette Vader op de planeet Tatooine een aantal schurken. Onder dit uitschot bevonden zich bekenden als Jabba the Hutt en Boba Fett, maar ook enkele nieuwe gezichten. Waaronder Black Krrsantan, die door Vader werd ingehuurd voor een opdracht.

Black Krrsantan in de comics
Black Krrsantan in de comics

De Wookiee en Doctor Aphra

Binnen de serie Darth Vader ging het verhaal van Black Krrsantan verder. Later werd ook het originele karakter Doctor Aphra geïntroduceerd. Zij zou gaan samenwerken met de Wookiee, die ze soms liefkozend “Santy” ging noemen. Aphra bleek zo populair dat ze later haar eigen comic-reeks kreeg, waar Black Krrsantan uiteraard ook regelmatig in kwam opdraven. In korte tijd groeien de personages uit tot echte fan favorites bij de liefhebbers van Star Wars-comics. Uiteraard zijn deze comics en de Nederlandse vertalingen nog steeds verkrijgbaar, dus ga ze zeker checken als het personage je interessant lijkt!

Meer leesvoer

Dankzij zijn populariteit, heeft “Santy” het uiteraard niet alleen gehouden bij de stripreeksen waarin hij bekendheid vergaarde. Inmiddels is hij zijn smoelwerk ook al meer dan eens laten zien in de hoofdreeks van Marvel Comics, die simpelweg Star Wars heet, maar ook in titels als Age of Rebellion en Bounty Hunters. Verder maakte hij zelfs al eerder uitstapjes naar andere media, zoals in de verhalenbundel From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back en hoor je hem regelmatig grommen in het Doctor Aphra-luisterboek, een audioproductie gebaseerd op de strips. 

'Santy' klaar voor de aanval
‘Santy’ klaar voor de aanval

Zien we hem nog terug?

En nu hebben we hem dus eindelijk als personage in een live-action serie kunnen zien. Black Krrsantan heeft de gebeurtenissen uit de comics blijkbaar allemaal overleefd en is een aantal jaar na Return of the Jedi inmiddels in dienst van The Twins. Nee, niet Luke Skywalker en Princess Leia, maar twee Hutts die we nog niet eerder zagen. Zij draven in de tweede aflevering van The Book of Boba Fett voor het eerst op, omdat ze het imperium van de inmiddels overleden Jabba the Hutt willen overnemen. De confrontatie loopt met een sisser af, maar van hen zullen we het laatste waarschijnlijk nog niet hebben gezien. Hopelijk maakt Black Krrsantan in één van de volgende afleveringen ook weer zijn opwachting!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!