Twisted Toonz panel, Powerpuff
Bron: https://www.youtube.com/watch?v=DFV_zTBpnOE&t=476s

Toen Batman, Zoidberg en de Powerpuff Girls Star Wars naspeelden

De diepe stem van James Earl Jones is niet weg te denken bij Darth Vader, dus wat als de Dark Lord of the Sith opeens de piepstem van een Powerpuff Girl heeft? Precies dat gebeurde op Emerald City Comic Con in 2012, toen een groep bekende stemacteurs een bewerking van A New Hope speelde.

Batman als verteller, dokter Zoidberg uit Futurama als Luke Skywalker en verdere verschijningen van de Animaniacs, Timmy Turner uit Fairly Odd Parents en Jake uit Adventure Time. Het klinkt niet als de meest waarschijnlijke productie, maar in 2012 gebeurde het toch echt.

Bekende stemacteurs als Kevin Conroy, Tara Strong en John DiMaggio brachten door hun vertolkte personages tot leven in een hervertelling van Star Wars IV: A New Hope. Het script was een speciale radioversie van de film, gemaakt door de Amerikaanse publieke zender NPR in de jaren tachtig.

Het tafereel was het begin van Twisted Toonz, een reeks waarbij stemacteurs en imitators allerlei scripts naspelen, van The Little Mermaid tot The Matrix.

Kijk hier naar de vertelling en lees binnenkort op Star Wars Awakens hoe die radiovertaling van A New Hope tot stand kwam.

De bijgevoegde foto is een screenshot van de YouTube-video in dit artikel.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!